spot_img

Artiști români la ”Zilele Porților Deschise ICR Tel Aviv ” și Târgul Internațional de Artă Contemporană ”Fresh Paint ”

Colectivul de artiști români Apparatus 22 vor participa la Zilele Porților Deschise, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019 în spațiul expozițional al ICR Tel Aviv, și la Târgul Internațional de Artă Contemporană Fresh Paint, care va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie la complexul expozițional Ganei Hataarucha din Tel Aviv.

Instalația ”Subtitles” va fi realizată de artiști special pentru Gallery Weekend în spațiul expozițional al ICR Tel Aviv, sub egida celebrării a 15 ani de la înființarea ICR Tel Aviv și organizarea seriei „Zilele Porților Deschise” – în perioada 31 mai -2 iunie. Ca parte a programului internațional de evenimente a Fresh Paint, ICR Tel Aviv se va transforma în unul dintre punctele culturale de pe harta artistică a târgului, alături de alte galerii și instituții de artă și cultură din Tel Aviv.
În viziunea artistică, instalația va fi o reflecție asupra ideii de „spațiu de lucru în viitor” prin conceptul de SUPRAINFINIT creat și definit de colectivul Apparatus 22. Lucrarea va deconstrui și va reinventa spațiul de lucru contemporan – clădirea de birouri de tip turn în care forma spațiului și imaginea sunt repetitive și industriale, folosind materiale de lucru din spațiul cotidian.
Evenimentul de deschidere a Zilelor Porților Deschise la ICR Tel Aviv va avea loc vineri, 31 mai 2019, ora 11:00, cu participarea artiștilor români.

Programul de vizitare în timpul Zilelor Porților Deschise:
Vineri, 31 mai, orele 10:00 – 16:00
Sâmbătă, 1 iunie, orele 10:00 – 18:00
Duminică, 2 iunie, orele 10:00 – 18:00
Târgul Fresh Paint pune la dispoziție transport cu microbuzul între stațiile culturale pe perioada Gallery Weekend.
Detalii: http://www.freshpaint.co.il/en
Hartă Gallery Weekend: https://www.freshpaint.co.il/en/art-fair/gallery-weekend

De asemenea, Apparatus 22 va prezenta în cadrul pavilionului internațional a Fresh Paint instalația Hand tools (E), (M), (D). For molding deep convictions la complexul expozițional Ganei Hataarucha din Tel Aviv, în perioada 30 mai – 3 iunie 2019.

Program de vizitare al târgului:
Joi, 30 mai, orele 20:30 – 22:00
Vineri, 31 mai, orele 10:00 – 18:00
Sâmbătă, 1 iunie, orele 10:00 – 21:00
Duminică, 2 iunie, orele 17:00 – 22:00
Luni, 3 iunie, orele 17:00 – 22:00
Bilete și program complet al târgului: https://www.freshpaint.co.il/en/art-fair/information

Apparatus 22 este un colectiv transdisciplinar de artă, iniţiat în ianuarie 2011, în Bucureşti, de membrii actuali – Erika Olea, Dragoş Olea, Maria Farcaş – împreuna cu Ioana Nemeş (1979 – 2011). Începand din 2015, membrii colectivului lucrează între Bucureşti şi Bruxelles.

Apparatus 22 explorează relațiile complexe dintre modă | sistemul fashion și economie, politică, studii de gen, religie, mișcări sociale cu scopul de a dezvălui teme de reflecție asupra societății contemporane. O serie de lucrări și proiecte foarte diverse –instalații, performanțe, text ce includ referințe și experiențe din design, sociologie, economie și literatură etc – formează practica artistică a colectivului pentru care granițele dintre realitate și ficțiune, dintre narațiune și abordare critică se contopesc firesc. Apparatus 22 sunt interesaţi de explorarea relaţiilor complexe dintre economie, politică, studii de gen, religie, mişcări sociale şi sistemul modei, cu scopul de a provoca teme de reflecţie asupra societăţii contemporane.

Lucrările Apparatus 22 au fost prezentate în numeroase expoziţii şi festivaluri în instituţii şi organizaţii precum: La Biennale di Venezia 2013, MUMOK, Vienna (AT), Brukenthal Museum Contemporary Art Gallery, Sibiu (RO), MAK, Vienna (AT), Steirischer Herbst, Graz (AT), Akademie Schloss Solitude, Stuttgart (DE), Salonul de Proiecte, Bucharest (RO), Museion, Bolzano (IT), TIME MACHINE BIENNIAL OF CONTEMPORARY ART, D-0 ARK UNDERGROUND, Konji (BIH), TRAFO Gallery, Budapest (HU), Futura, Prague (CZ), Ujazdowski Castle – Centre for Contemporary Art, Warsaw (PL), Württembergischer Kunstverein Stuttgart (DE), Contemporary Art Museum (MNAC), Bucharest (RO), KunstMuseum Linz (AT), Osage Foundation (Hong Kong), Progetto Diogene, Turin (IT), Drodesera Festival, Dro (IT), Young Artists Biennial, Bucharest (RO), Oberwelt, Stuttgart (DE), Galeria Nicodim, Bucharest (RO), Nieuwe Vide, Haarlem (NL), Nest, Den Haag, (NL), Académie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles (BE), CIAP, Hasselt (BE), Barriera, Turin (IT).

Târgul Internațional de Artă Contemporană Fresh Paint, cel mai important eveniment internațional de profil din Israel, este organizat în colaborare cu Primăria Tel Aviv, Ministerul Culturii și Ministerul de Externe din Israel. Fiecare ediție a târgului atrage anual un număr de peste 30.000 de vizitatori și numeroși artiști internaționali. În acest an, târgul celebrează 11 ani de la înființare printr-un program expozițional internațional inedit. Printre susținătorii evenimentului se numără casa de licitații Sotheby’s, Outset Contemporary Art Fund și principalele centre artistice din Israel: Muzeul de Artă din Tel Aviv, Muzeul Israel, Muzeul de Artă din Herzliya, Muzeul de Artă din Petach Tikva, Muzeul de Artă din Haifa, Muzeul Designului din Holon, Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv, Uniunea Artiștilor Plastici din Israel.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508