Expoziția „Victor – Victorios (desene, gravuri, obiecte, evenimente)”, la Galeria DADA

apr. 11th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 13 aprilie – 11 august 2019, în Str. Toamnei nr. 10, București, Galeria DADA vă invită la expoziția „Victor – Victorios (desene, gravuri, obiecte, evenimente)”, dedicată operei grafice a lui Victor Brauner.

Expoziția prezintă peste 300 de lucrări ale lui Brauner, de la desene, gravuri și litografii originale și, unele, inedite, până la întreaga colecție de cărți ilustrate și o bogată colecție de reviste de avangardă la care acesta a colaborat.

Vedetele întâlnirii sunt revista 75HP care i-a aparținut lui Sașa Pană și Mandolina pictată de Victor pentru Harry Brauner în 1922, prezentată până în prezent o singură dată publicului, în 1993, în Franța.

 

Expoziția marchează și deschiderea pentru public a Galeriei DADA, galerie dedicată aducerii din nou în lumină a artiștilor români care au participat la dezvoltarea și afirmarea mondială a artei moderne.

 

Programul de vizitare este de zilnic, cu excepția zilelor de luni, între 14:00 și 20:00. Pentru a vă programa vizita: galeria@galeriadada.ro.

 

 

Număr de vizualizări :553


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro