spot_img

Turneul naţional „Românesc 100%”

În perioada 31 martie – 8 aprilie 2019, doi dintre cei mai importanţi şi apreciaţi muzicieni români, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare, vor desfăşura un turneu inedit intitulat „Românesc 100%”. Programul cuprinde lucrări de Anton Pann, Carol Miculi (singurul elev român al lui Chopin), Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Béla Bartók, Sabin Drăgoi şi Tiberiu Brediceanu, dar include și muzica unui foarte apreciat tânăr compozitor, Şerban Marcu, sau aranjamentele de mare impact ale lui Ioan Dobrinescu. Ion Bogdan Ștefănescu și Costin Soare realizează astfel o incursiune spectaculoasă în istoria muzicii românești, reușind să îmbine tradiția cu cele mai noi tehnici și limbaje muzicale, într-un recital unic pentru peisajul muzical românesc. AgențiadeCarte.ro este partener media.

 

Turneul național, organizat de Asociaţia Culturală Kitharalogos şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), cuprinde 7 importante centre culturale ale ţării:

31 martie / Focşani – Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”, ora 18

2 aprilie / Iaşi – Biblioteca Centrală Universitară (sub egida Filarmonicii „Moldova”), ora 19

3 aprilie / Bacău – Filarmonica „Mihail Jora”, ora 19

5 aprilie / Buzău – Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, ora 18

6 aprilie / Tecuci-Ateneu, Sala de concerte a Fundaţiei Pelin, ora 19

7 aprilie / Bucureşti – Universitatea Naţională de Muzică, ora 19

8 aprilie / Piteşti – Filarmonica, ora 19

Pentru detalii, vă rugăm să accesaţi: www.costinsoare.com, ionbogdanstefanescu.ro, www.facebook.com/kitharalogos

Intrarea la concertele de la Focşani, Iaşi, Bacău şi Piteşti se face pe bază de bilet. Pentru concertul de la Bucureşti, intrarea este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la adresa kitharalogos@gmail.com . Acest concert va fi transmis în direct, online, pe www.enjoytv.ro .

Proiect co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focşani, Filarmonica „Moldova” din Iaşi, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, Filarmonica Piteşti, Fundaţia Pelin din Tecuci, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău, Enjoytv Romania.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România, Observator Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro.

 

       Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, la Ateneul Român, într-un recital în memoria compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susţinut peste 100 de recitaluri împreună, atât în ţară, cât şi peste hotare, cu un repertoriu divers din punct de vedere stilistic, care include cele mai importane lucrări scrise pentru acest tip de formaţie camerală. În 2017, au lansat CD-ul „Twenty Shades of Music”, o propunere unică pentru piaţa muzicală din România, cu muzici din sudul Europei (Bartok, Tadic) şi America Latină (Machado, Piazzolla, Ramirez, Morel), foarte apreciat de critică şi public, urmat de două turnee de lansare. Cei doi muzicieni au susţinut concerte în Suedia, China (sub egida ICR), Elveţia, la Ateneul Român şi Sala Radio, în cadrul Filarmonicilor din Timişoara, Sibiu, Ploieşti şi sub egida centrelor culturale de la Bistriţa, Deva, Buzău, Alba Iulia, Caracal etc.

Unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români, Ion Bogdan Ştefănescu (prim flautist al Filarmonicii „George Enescu”, prof. univ. dr. habil. la Universitatea Națională de Muzică București şi solist al Filarmonicii „Banatul”, Timişoara) are o activitate concertistică susținută, peste 50 apariții pe an, atât în postură solistică, cât şi ca membru în diverse formaţii camerale precum Trio Contraste, Profil, cvintetul ”George Enescu”, duo flaut – harpă alături de Ion Ivan Roncea sau duo flaut-pian cu pianistul Horia Mihail în cadrul turneelor naţionale „Flautul de aur” şi „Flautul fermecat”. Discografia sa este, de asemenea, foarte bogată: peste 40 CD-uri și DVD-uri publicate în România, Germania, Anglia sau U.S.A.. În 2006 a înființat ansamblul Barock Orchestra al cărui solist şi dirijor este, iar în 2016, ansamblul Flaut Power, formație unică în peisajul muzical românesc.

        Costin Soare, unul dintre cei mai apreciaţi şi activi muzicieni-chitarişti de la noi, apare în proiecte solistice precum turneele naţionale „De la Paganini la Piazzolla” „De la Bach la Beatles”, „Muzica în Palatele României”, fiind implicat şi în diverse formaţii camerale, cea mai cunoscută fiind cea în care apare alături de mezzosoprana Claudia Codreanu. În 2014, lansează un CD intitulat „Nocturne şi dansuri” (Bach, Britten, Takemitsu), cu înregistrări inedite pentru şcoala românească de chitară, fiind interesat de interpretarea şi promovarea muzicii contemporane (proiectul „Musica”). Este director artistic al „Serilor de chitară”, festival internaţional desfăşurat în Bucureşti, în cadrul căruia concertează instrumentişti de top din întreaga lume.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508