„În căutarea vieţii”, prima expoziție personală a pictorului Bogdan Mihai Radu în Marea Britanie, se deschide la ICR Londra

mart. 19th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 20 martie – 12 aprilie 2019, Galeria „Brâncuși” a Institutului Cultural Român din Londra găzduiește expoziția personală a pictorului Bogdan Mihai Radu, câştigătorul Premiului I la ediția de anul trecut a Târgului “Oxford International Art Fair”.

Intitulată „În căutarea vieții”, expoziţia reunește atât creațiile cu motive florale ale artistului, deja familiare publicului, cât și lucrări mai puțin cunoscute, ce dirijează privitorul spre latura abstractă a artei vizuale. Expoziția va fi deschisă în data de 20 martie, în prezența artistului, de către E.S. Dan Mihalache, Ambasadorul României în Marea Britanie.

„Expresionismul abstract al lui Bogdan Mihai Radu este curajos şi frapant, încărcat de stările sufleteşti şi de emoţiile cu care spune o poveste din viaţa sa, un episod traumatizant şi o stare psihologică dificilă pe care Bogdan le zugrăveşte pe pânzele sale”, este mesajul dintr-un comunicat publicat pe site-ul Târgului de Artă “Oxford International Art Fair”.

Bogdan Mihai Radu s-a născut la Sibiu, iar copilăria şi-a petrecut-o alături de familie, la Tălmaciu. În 2002, artistul a organizat prima expoziţie personală la Casa Ille et Villaine din Sibiu, „Trecut în umbră şi culoare”, eveniment ce s-a bucurat de aprecieri din partea lumii artistice de pe malurile Cibinului. Un an mai târziu, a devenit membru al Fondului Plastic al Filialei Sibiu a Uniunii Artiştilor Plastici şi a participat la o expoziţie de grup în cadrul Galeriei „Atelier 35”. Casa Luxemburg a fost, în 2004, spaţiul ideal pentru publicul dornic să adulmece „Aroma Sibiului” sau Primăria din Cisnădie, unde a prezentat expoziţia personală cu titlul „Refugiu în culoare”. În 2006, a fost selectat pentru a picta în cadrul Taberei de creaţie din Bulgaria, de la Balcic. Evenimentul de la malul mării a fost urmat de expoziţia „Inima Reginei Maria” în spaţiul oferit de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, eveniment ce îi aduce o bursă la celebra Şcoală de la Barbizon, simbol al excelenţei în pictură. De curând, Bogdan Mihai Radu s-a stabilit la Londra, unde colaborează cu mai mulţi artişti şi colecţionari de artă plastică.

Proiectul este realizat în parteneriat cu organizația caritabilă Hospices of Hope și cu Ambasada României în Marea Britanie.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

 

Număr de vizualizări :180


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro