spot_img

Expoziția de pictură a artistului plastic Ala Leancă-Lupu ”Punți”, la Galeria Filarmonicii Naționale din Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională ”Serghei Lunchievici” din Chișinău  organizează    Expoziția de pictură ” Punți”  a artistului plastic Ala Leancă-Lupu. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 16  martie   2019, ora 16.00,  la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” din Chişinău.

Proiectul  de promovare a artelor plastice românești, a fost lansat de ICR Chișinău, în colaborare cu Filarmonica Națională în anul 2016, când au fost realizate expozițiile tânărului sculptor ieșean Vlad Babcinețchi și cea a pictorului Anatol Lazarev.   De asemenea, Pe parcursul anului 2017 au fost organizate 5 expoziţii de pictură ale artistilor plasici: Florentin Leancă, Anatol Danilișin, Eleonora Romanescu, Elvira Voloșin-Cemortan şi Sergiu Galben. În 2018, a fost vernisată expoziţia tinerilor artişti plastici Radu Negru şi Victor Frimu, Dumitru Balica și Pavel Obreja, a pictorului Ion Jabinschi și  a pictorilor participanți la Simpozionul Butuceni 2018Colinele nemuririi, iar în ianuarie 2019 expoziția artistului plastic Valeriu Jabinschi.

 

Alina Lupu-Leancă este un  cunoscut designer  și artist  plastic din Republica Moldova. Absolventă a Şcolii de Arte Plastice pentru copii, orașul, Floreşti, a Colegiului Republican de Arte Plastice “A. Plămădeală”, Chişinău, a Institutului de Arte, Facultatea Arte Plastice, Catedra Design Vestimentar (AMTAP). Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova. A activat în calitate de lector la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Chişinău, obţinând aici calificarea de lector superior. În prezent, activează în calitate de lector superior la Universitatea Tehnică a Moldovei. A activat in calitate de designer vestimentar la Salonul de Modă „Feodora”, având ca scop crearea vestimentară pret-a-porte, produse unicat. A proiectat şi efectuat colecţia de gală pentru salonul Academica, la concertul Irinei PonarovskaiaDe semenea, a realizat costume de scenă pentru V. Bucun, R. Dolgan, I. Bivol, etc. Alina Lupu-Leancă este cofondator al expoziției bienale “Creatori şi tendinţe”. Este autorul costumaţiei de scenă pentru Natalia Barbu şi echipa ei in cadrul concursului international Eurovision, Suedia. De asemenea, este participantă la diverse evenimente ce includ tematica designului vestimentar: la Festivalul Internaţional de Modă, Chişinău, unde a fost premiată cu locul I şi nominalizată ca designerul anului, Gala costumului teatral la deschiderea Centrului de Artă “Coliseum”, Chişinău, Simpozionul Internaţional de Artă Textilă (ATEX), Centrul Expoziţional C. Brancuşi, prezentare de modă cu ocazia aniversării a X-a a teatrului de modă “Prestij”, prezentări de modă la clubul „Caracatiţa” şi „Star Trek”, Expoziţia “Absolvenţi ai instituţiilor de artă din Chişinău”, Expoziţia internaţională specializată „Black Sea Letex”, zilele modei „ArtPodium”, „Fashion Club”, prezentare de modă la Centrul BMW, Chişinău, Bienala de arte decorative, Centrul Expoziţional C. Brancuşi etc

 

Durata expoziției : 16.03.2019 – 10.04.2019

 

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chișinău

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508