spot_img

Concert Koszika & The HotShots. Seară eclectică, la Biblioteca ASTRA

Stagiunea ICon Arts revine în acest sezon la Biblioteca ASTRA printr-un concert electrizant susținut de Koszika & The HotShots. Luni, 21 ianuarie 2019, de la ora 19:00 publicul este invitat să înceapă anul prin bună dispoziție, ritmuri dinamice de funk, disco și armonii de jazz cu influențe folclorice multi-etnice, în concertul susținut de una dintre cele mai apreciate formații din Transilvania pentru concertele sale live. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Intrarea va fi liberă, prin rezervare la adresa bjastra2@gmail.com (în limita locurilor disponibile). Evenimentul va avea loc la Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, renumită pentru acustica sa (Str. George Barițiu nr. 5, Corp A, Et. 2).

Trupa Koszika & The HotShots s-a format în 2011 în jurul solistei Koszika, şi de atunci continuă neîncetat să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Muzica lor eclectică cuprinde ritmuri funk si disco, armonii jazz cu elemente de drum and bass și influențe folclorice multi-etnice.

Piesele lor proprii și reinterpretările a câtorva melodii celebre redau gusturile variate ale membrilor trupei: Asztalos Zsolt – tobe, Éltes Áron – saxofon, Cristina László – pian, synth și backing vocals, Koszorus Krisztina Koszika – voce, Szász Csaba – chitară și Zonda Attila – bas. Împreună au câștigat numeroase premii, iar solista lor este triplă laureată la concursuri consacrate de jazz. Trupa se savurează cel mai bine LIVE! – spun cei care au participat în nenumărate rânduri la concertele Koszika & The HotShots.

În același spirit al concertelor cu care publicul a fost obișnuit în cadrul acestei Stagiuni, care iată că împlinește un an de la lansare, evenimentul propus se înscrie tot în sloganul „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi” prin numeroasele trimiteri postmoderne din repertoriul trupei, reinterpretări ale pieselor mai vechi, întrețesute creativ de varii motive folclorice.

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferite de Senator Wine, partenerii evenimentului.

 

Expoziție specială cu viniluri și discuri de colecție jazz, funk, soul

Stilul eclectic abordat de trupa Koszika & the HotShots a reprezentat o provocare frumoasă și pentru reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu care au dorit să expună într-o mini-expoziție materiale ilustrative pentru mai multe stiluri muzicale, din mai multe perioade. Regăsim, astfel, expuse în vitrine, o parte din documentele audio-vizuale ale Compartimentului ARTE. Iubitorii de muzică bună au prilejul să admire discuri de vinil, DVD-uri sau CD-uri reprezentative pentru diverse genuri muzicale care continuă să influențeze muzicienii de azi.

Între marii artiști și muzicieni care apar pe materialele expuse regăsim: James Brown, pionier al muzicii soul & funk, Kool and the Gang, grup muzical al anilor ’60-’70, reprezentativ pentru stilurile jazz, R&B, funk și soul, Marvin Gaye, compozitor și cântăreț american, cu o vastă contribuiție mai ales în genurile muzicale rhythm&blues și neo-soul. În egală măsură, în expoziția de documente aparținând Bibliotecii ASTRA, sunt incluse și mari voci feminine, autohtone sau internaționale, care au făcut istorie în jazz, blues sau soul, precum Aura Urziceanu, Sade sau Amy Winehouse.

Documentele expuse, dar și multe alte materiale imprimate și audiovizuale cuprinzand informații din sfera tuturor artelor, nu doar cea a muzicii, se pot consulta și imprumuta de la Compartimentul ARTE al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

 

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, eveniment parte din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care artiștii găsesc oportunități reale de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.

Parteneri culturali: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, Exces Music, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Senator Wines. Parteneri media: EnjoyTV România, Radio România Cultural, Tribuna, Capital Cultural, Ora de Sibiu, Agenția de Carte, Mesagerul de Sibiu, România Pozitivă.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508