Eveniment special Editura Casa Radio și Muzeul Național al Literaturii Române: 100 de ani de la nașterea lui Radu Beligan

dec. 10th, 2018 | By | Category: Eveniment

Pe 14 decembrie se împlinesc 100 de ani de la nașterea marelui actor Radu Beligan (1918-2016). Cu această ocazie, Editura Casa Radio vă invită la un eveniment special: lansarea unui nou audiobook pe data de 12 decembrie 2018. Este vorba despre o nouă apariție în Colecția „Fonoteca de Aur”/ Seria „Spectacolul poeziei”, o micro-istorie ce conține câteva momente din poezia românească, un itinerar semnat sonor de Radu Beligan: Moment poetic. Pagini alese de poezie românească rostite la Radio între 1961 și 1988. Un audiobook care celebrează vocea marelui artist.

Audiobook-ul – care se deschide cu Anton Pann și continuă cu Grigore Alexandrescu, Vasile Alecsandri, Șt. O. Iosif, George Topîrceanu, Ion Minulescu și Mihai Codreanu – va fi lansat în cadrul unui eveniment dedicat marelui actor, Radu Beligan, om de carte, ce va avea loc la Muzeul Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, București), pe data de 12 decembrie, orele 18.00. Despre această nouă apariție aniversară, va vorbi Costin Tuchilă, realizator Teatru Radiofonic, Radio România.

 

Datorez enorm în cariera mea ceea ce am învățat de la Teatrul Radiofonic. Teatrul acesta înființat de marele meu prieten Victor Ion Popa m-a ajutat să înțeleg cât se poate mai bine cum trebuie interpretat un rol, pentru că aici, în acest teatru unde nu vezi personajele, nu vezi decorul, nu vezi costumația, nu vezi nimic, vorba, cuvântul trebuie să exprime tot. Și importanța cuvântului și infinita varietate pe care ți le oferă spusul la microfon este un lucru neprețuit pentru felul de a învăța această meserie pas cu pas… – fragment din „O mărturie: Radu Beligan despre teatrul radiofonic”, confesiune a actorului difuzată în februarie 2009, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de teatru radiofonic în România.

 

La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!

Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro

 

Număr de vizualizări :502


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro