spot_img

”Atelierul magic al lui Moș Crăciun”

În perioada 17-21 decembrie 2018, în intervalul orar 14:00-18:00, la sediul ARCUB din strada Lipscani, nr.84-90, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, organizează, o serie de ateliere de creație și dezvoltare personală, adresate copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. Participanții au prilejul, astfel, să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă și să devină creatori de frumos, împărtășind cu cei dragi entuziasmul momentului. Programul are două direcții, cuprinzând atât ateliere de creație dedicate meșteșugului si lucrului manual, în cadrul cărora copiii vor avea ocazia, alături de spiridușii lui Moș Crăciun, să conceapă mici obiecte de artizanat, cât și atelierele ludice ce vor include activități cu animatori, jocuri diverse moderate de actori.

Din programul evenimentului fac parte:

 

Atelier de îndemânare: Felinare din borcane – (5 -12 ani): luni, 17 decembrie, între orele  14:00 -15:45, și vineri, 21 decembrie, între orele 16:00 – 17:45, sala 1 foaier ARCUB.

În fiecare casă, un felinar își găsește mereu locul potrivit, cu atât mai mult cu cât este pictat manual de copii. Copii vor învăța să transforme un banal borcan într-un felinar magic.

 

Atelier de îndemânare: Scoarța de copac – (7-14 ani): luni, 17 decembrie, între orele  16:00 -17:45, sala 3, foaier ARCUB;

Ațele colorate, culorile acrilice, sclipiciul… și imaginația le vor folosi copiilor pentru a decora o scoarță de copac, o modalitate de a-i pune în contact cu natura și de a le spori creativitatea, într-o perioadă a anului care îndeamnă la asta.

 

Ateliere de îndemânare: Dream catcher – (7-14 ani): miercuri, 19 decembrie, între orele  14:00 -17:45, sala 3, foaier ARCUB;

Un atelier simpatic și creativ, în care copiii se vor folosi de fire colorate și de alte elemente pentru a construi o „plasă de vise” (dream catcher), despre care se spune că alungă visele urâte și le păstrează doar pe cele frumoase.

 

Atelier de îndemânare: Origami – (7 – 14 ani): marți, 18 decembrie, între orele 14:00 – 17:45, sala 3, foaier ARCUB și joi, 20 decembrie, între orele 14:00 – 17:45, sala 1, foaier ARCUB pentru vârste între 5 -12 ani

Tehnică străveche, origami le va folosi participanților la realizarea unor minunate decorațiuni de Crăciun, contribuind la dezvoltarea răbdării, a memoriei, a concentrării și a îndemânării. Coordonatorul atelierului le va spune copiilor, pe parcursul atelierului, diverse povestioare japoneze cu tâlc.

 

Ateliere de îndemânare: Primul meu brăduț handmade – (5 -12 ani): miercuri, 19 decembrie, între orele 14:00-17:45, sala 1, foaier ARCUB și joi, 20 decembrie, între orele 14:00 -15:45, sala 3, foaier ARCUB, pentru vârste între 7-14 ani.

Copiii vor intra în atmosfera de Crăciun prin construirea manuală a primului lor brăduț, folosindu-se de diverse materiale: fetru, tul, iarbă artificială, sclipici, sfoară și altele. La sfârșit, vor putea duce acasă cu ei un brăduț care nu se va scutura și nu se va veșteji.

 

Ateliere de îndemânare: Coronițe de Crăciun(5 -12 ani): marți, 18 decembrie, între orele 14:00 -15:45, sala 1, foaier ARCUB.

Nelipsită din nici o casă în preajma Sărbătorilor, coronița va putea fi realizată de copii cu ajutorul fundițelor, al ațelor colorate, precum și al multor altor accesorii pe care coordonatorul atelierului le va pune la dispoziție.

 

Atelier de îndemânare: Decorarea cutiei (7 – 14 ani): luni, 17 decembrie, între orele 14:00 -15:45, sala 1, foaier ARCUB, marți, 18 decembrie, între orele 16:00 -17:45, sala 1, foaier ARCUB pentru vârste între 5 -12 ani și joi, 20 decembrie, între orele 16:00 – 17:45, sala 3, foaier ARCUB, pentru vârste între 7 – 14 ani.

Un atelier menit să-i apropie pe participanți de tehnica șervețelului, în vederea construirii unor obiecte de artă. Alături de coordonatorul atelierului, vor fi decorate casete din lemn cu ajutorul șervețelor, al lacurilor, al adezivilor speciali și al culorilor acrilice.

 

Atelier de îndemânare: Decorațiuni din fetru(5 -12 ani): miercuri, 19 decembrie, între orele 14:00 -17:45, sala 1, foaier ARCUB și joi, 20 decembrie, între orele 14:00 -15:45, sala 3, foaier ARCUB.

Din pâslă și fetru se pot realiza o mulțime de personaje amuzante și decorațiuni de Crăciun, tocmai bune de agățat în brad.

 

Ateliere de magie(5 – 12 ani) zilnic, în Sala Studio sau Sala Mare de la ARCUB, cu reprezentații de la orele 14:00 – 15:45 și 16:00 – 17:45.

Magia și jocul sunt transformate în artă, dezvoltându-le tinerilor imaginația, creativitatea, personalitatea și dexteritatea și aducându-i în contact cu lumea fascinantă a animalelor.

 

Ateliere de storytelling și improvizație – (5 -14 ani): miercuri, 19 decembrie, între orele 14:00 -17:45, joi, 20 decembrie, între orele 16:00 -17:45 și vineri, 21 decembrie, între orele 16:00-17:45, la Sala Studio/Sala Mare, ARCUB.

Un prilej de interacțiune și de descoperire de sine prin intermediul celorlalți. Tinerii vor afla care este structura unei povești, cum poate fi ea construită și care sunt modalitățile de a capta atenția ascultătorilor, stârnindu-le curiozitatea. Improvizația va dezvolta și ea imaginația, spontaneitatea și capacitatea de a asculta și de a reacționa, totul prin joc, pentru că jocul este una dintre cele mai plăcute activități.

 

Ateliere de caligrafie(7 – 14 ani): luni, 17 decembrie, între orele 14:00 -15:45 și 16:00 – 17:45 miercuri, 19 decembrie, între orele 14:00 -15:45 și 16:00 – 17:45 și vineri, 21 decembrie, între orele 14:00 -15:45 și 16:00 – 17:45, în sala 3, foaier ARCUB.

În cadrul acestora, participanții vor interpreta literele propriilor nume și vor deprinde abilitățile unui scris frumos și artistic. Iar la sfârșit, îi vor putea scrie o felicitare lui Moș Crăciun.

 

La încheierea atelierelor, se va organiza o sesiune de fotografie, cu accesorii specifice de Crăciun sau cu decorațiunile realizate de copii, precum și o expoziție de obiecte și picturi realizate de participanți.

Atelierele au ca scop folosirea utilă a timpului liber de către tineri și deprinderea acestora cu abilități manuale și cu tehnici care, cu timpul, pot fi uitate. Împletirea caracterului educativ cu divertismentul constituie punctele de atracție ale evenimentului, fiind, totodată, o garanție a reușitei acestuia.

 

Intrarea este liberă.

 

Tot în cadrul evenimentului „Atelierul magic al lui Moș Crăciun” se va desfășura, în data de 21 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Mare, ARCUB, producția Teatrului „Ion Creangă” din București, spectacolul de teatru ”România dodoloață”, din a cărui distribuție fac parte actorii Paul Cimpoieru, Silviu Man, Ionel Barac, Silviu Oltean, Beatrice Rubică, Daniela Niculae, Veronica Stoian, Axel Moustache, Oleg Apostol, Maria Radu, Ana Odagiu și Monica Odagiu.

 

Lumea eroilor care au făcut România dodoloață este reconstituită de regizorul Gabriel Radu, cu ajutorul costumelor realizate de Roxana Răduț, a decorului gândit de Andrei Răduț și a orchestrației muzicale propuse de Radu Mihalache, pe o mișcare scenică semnată de Paul Cimpoieru. Fără să devină o lecție de istorie, spectacolul împletește adevărul și legenda, vorbind despre libertate, egalitate și democrație, despre pace și război, precum și despre lupta pentru valorile naționale.

 

Accesul publicului la acest eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile și în baza unei rezervări prealabile, telefonic – 0732 669 928 sau prin email pe adresa casadebilete@arcub.ro

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festivals internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508