”Lecturi basarabene pentru copii”, la Biblioteca Națională a României

nov. 21st, 2018 | By | Category: Eveniment

Luni, 26 noiembrie 2018, ora 15.00, la Biblioteca Națională a României, va avea loc activitatea ”Lecturi basarabene pentru copii”, inițiată și organizată de scriitorul Petre Crăciun, în cadrul proiectului ”Lecturile Regatul Cuvintelor”.

”Întâlnirea din ziua de 26 noiembrie, cea de a șasea a proiectului, este dedicată Centenarului Marii Uniri și are ca invitați patru scriitori importanți din Republica Moldova: Arcadie Suceveanu (poet și președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova), Claudia Partole, Sergiu Afanasiu și Alexandru Plăcintă.

”Lecturile basarabene pentru copii” se bucură de prezența excepțională a poetei Ana Blandiana.

Toți scriitorii invitați vor citi elevilor de la mai multe licee și școli din Capitală din creațiile lor.

Va cânta muzică veche românească artista Doina Lavric-Parghel.

Adriana Ene, realizatorul emisiunii pentru copii ”Bucuria poveștilor”, de la Radio Trinitas, va oferi publicului una dintre povestirile scriitorului basarabean Spiridon Vangheli, cel mai tradus scriitor de literatură pentru copii de pe ambele maluri ale Prutului.

Prezența grupului de autori basarabeni este una cu adevărat istorică, fiind pentru prima data când valoroasa literatură pentru copii de la Chișinău are prilejul de a se face auzită și cunoscută, la un nivel atât de înalt, publicului din Capitala României.

Întâlnirea se bucură de sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, căruia îi mulțumim.

Activitatea va avea loc la parterul Bibliotecii Naționale, din  Bulevardul Unirii nr. 22. Intrarea este liberă.

Informații suplimentare la telefonul 0747779034.

*

Revista cultural-educativă ”Regatul Cuvintelor”, destinată copiilor în vârstă de 7-14 ani, condusă de scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun, a dedicat, în primul său număr, pagini importante scriitorilor de peste Prut. Numărul al doilea, în curs de apariție, continuă acest demers cu noi și noi nume de autori basarabeni.

Petre Crăciun este autorul a 22 de volume pentru copii și este membru al Uniunii Scriitorilor. Deține premiul Uniunii Scriitorilor din România la secțiunea ”Carte pentru copii și tineret”, este directorul revistei ”Regatul Cuvintelor” și al portalului ”Literatură copii”. De patru ani este președintele juriului national al concursului de creație literară pentru copii ”Tinere condeie”, organizat de Ministerul Educației Naționale.”

Editura ZORIO

Editor al revistei ”Regatul Cuvintelor”

Număr de vizualizări :420


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro