spot_img

Concert „Centenar între vechi și nou”, la Muzeul Satului

Duminică, 4 noiembrie 2018, de la ora 12:00, publicul bucureștean este invitat la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” la un nou eveniment parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și cei mai buni artiști ai momentului, dar și alături de tinere talente aflate în plină afirmare. Pe scenă vor urca laureații Concursului „Drumul spre celebritate” 2018, ce se desfășoară în aceste zile. Tinerii muzicieni vor interpreta un program – surpriză de muzică clasică, iar în calitate de prezentator va fi jurnalistul Sebastian Crăciun, președinte al Asociației „ProValores”. AgenșiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Evenimentul va avea loc la Sala „Victor Ion Popa” (Şos. Kiseleff nr. 30), iar intrarea va fi liberă, prin înscriere în prealabil la adresa rezervari.ucimr@gmail.com .

 

De-a lungul celor 9 ediții de până acum, numeroși artiști aflați în Finală și-au confirmat neîntârziat  talentul, iar astăzi concertează pe cele mai importante scene din Europa, câștigând concursuri de renume. Așadar, duminică, cei prezenți se vor număra printre primii care îi vor putea asculta pe artiștii noii generații cu care scena din România se poate mândri în viitorul apropiat.

Sub bagheta dirijorală a lui Răzvan Rădos, va urma concertul Corului Canticum care v-a pregătit un program spectaculos sub egida „Centenarului între vechi și nou”, interpretând atât cântece din folclorul românesc, cât și piese moderne adaptate pentru formula corală. Veți asculta „Sara pe deal”, „Sârba” și alte lucrări vechi, dar și reinterpretări ale unor legendare piese pop-rock.

Programul zilei se va încheia cu o invitată specială. Tânăra în vârstă de 10 ani, Angela Gheorghiu, remarcată deja prin câștigarea a numeroase concursuri precum „Mamaia copiilor”, concursul „Europa Tânără” de la Kiev de săptămâna aceasta, va susține un scurt recital care va cuprinde piesele cu care a cucerit publicul și juriile la competițiile recente de canto.

 

Despre Corul Canticum

Corul Canticum adresează tuturor o invitație în lumea artei corale de calitate. Ansamblul a debutat pe scena Universității Naționale de Muzică din București în primăvara anului 2015. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, iar Canticum Bucharest a obținut încă de la prima sa apariție aprecierile publicului meloman și ale elitei muzicale bucureștene. Cei douăzeci și cinci de tineri muzicieni, alături de dirijorul Răzvan Rădos, își propun să aducă un plus de prospețime genului coral, făcându-l accesibil marelui public prin abordarea unui repertoriu inspirat din muzicile tradiționale, folclorice, jazz, gospel, pop etc.

 

Despre Concursul „Drumul spre celebritate”

De nouă ani Asociația Pro Valores, Centrul pentru Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Orchestrele Radio, Radio România Cultural și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România își unesc eforturile pentru a organiza o competiție muzicală unică în România – Concursul “Drumul spre celebritate” – singura competiție care deschide porțile scenelor importante pentru generația tânără de muzicieni.

Cei mai buni dintre cei foarte buni, muzicienii câștigători ai trofeului de la fiecare familie de instrumente, sunt invitați să cânte în recital în cadrul Mogoșoaia ClasicFest și a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleș și își primesc cel mai important premiu pe scena Sălii Radio, având șansa de a concerta cu una dintre cele mai valoroase orchestre ale țării, iar evoluția lor să poată fi auzită în toată țara prin transmisiunile directe realizate de Radio România Cultural și Radio România Muzical.

Concursul „Drumul spre celebritate” este singura competiție muzicală din România care pune față în față tinerii muzicieni și viitorii lor spectatori.

De nouă ani am fost martorii evoluțiilor a peste 500 de tineri muzicieni, precum și a bucuriei cu care s-au apropiat de muzică, de istorie și de cultură peste 7000 de elevi ai școlilor bucureștene.

 

Concertul „Centenar între vechi și nou” este parte a proiectului „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR, Asociația „ProValores”

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Agenția de carte, Bucuresteni.ro, România Pozitivă

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508