spot_img

Noaptea Albă a Galeriilor prezintă expoziția ”Focus NAG”

Expoziția ”Focus NAG” din acest an prezintă proiectul curatoriat de criticul de artă Igor Mocanu „Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare”. Publicul este invitat să descopere un alt fel de istorie a instituțiilor create și conduse de artiști active în București și nu numai, care au avut o influență semnificativă în istoria culturii contemporane din România ultimilor douăzeci de ani. Expoziția va fi deschisă publicului timp de o lună de zile în spațiul Rezidenței BRD Scena9 care, în ultimele ediții ale Nopții Albe a Galeriilor, a devenit unul dintre principalele puncte pe harta acestui eveniment din București.

Luna octombrie va cuprinde conferințe, artist talk-uri, tururi ghidate și nu în ultimul rând programul educațional “Care-i faza cu arta contemporană?”, prin care dorim familiarizarea categoriilor mici de vârstă cu fenomenul culturii contemporane.

Proiectul special NAG Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare, se desfășoară simultan în mai multe spații din București:

– Rezidența BRD Scena9 – locație principală pentru instituțiile Centrul pentru Analiza Artei [Centre for Art Analysis] (CAA) – Lia Perjovschi / Galeria Nouă – Aurora Kiraly / 2020 home gallery, începem, Școala Generală – Vlad Nancă / Paradis Garaj – Kunsthalle Batiștei – Claudiu Cobilanschi & Ștefan Tiron / Club Electroputere – Adrian Bojenoiu / Jumătatea Plină & Sâmbăta Sonoră – Anamaria Pravicencu & Octav Avramescu / Lorgean Thater – Jean-Lorin Sterian / Biroul de Cercetări Melodramatice – Alina Popa & Irina Gheorghe / Candidatura la Președinție – Ion Dumitrescu & Florin Flueraș / Geam Mat – Mihai Zgondoiu & Bogdan Rață / Muzeul Orb – Veda Popovici / deBufet – Mihai Cosma Gabriel & Nicu Ilfoveanu.

– Rezidența BRD Scena9 găzduiește, de asemenea, evenimentele:

6 octombrie, ora 18.00: „CAA și cultura artist-run din România postcomunistă”, discuție cu Dan Perjovschi

8 octombrie, ora 19.00: „Muzeul Orb”, artist-talk de Veda Popovici

25 octombrie: Lansare de carte lorgean theatre.

– A5 Studio Space – proiect: Muzeul Benzii Desenate –  Alexandru Ciubotariu

Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot dezvoltat de Alexandru Ciubotariu, care a avut un spațiu fizic doar în 2011 la MNAC, dar care continuă să existe sub formă de expoziții, conferințe, albume etc. Spațiul A5 Studio va oferi găzduire timp de o lună Muzeului Benzii Desenate în cadrul expoziției Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare, curatoriată de Igor Mocanu.

– Alert Studio – Raluca Ilaria Demetrescu

Alert Studio itinerează expoziția THANK YOU FOR BUYING! A artistului Mihai Zgondoiu, curatoriată de Eugen Rădescu și deschisă în cadrul Contemporary Istanbul Art Fair în perioada 18 – 23 septembrie 2018. În cadrul proiectului Cultura artist-run – critică, rezistență, evadare, expoziția poate fi vizitată începând cu 05 octombrie 2018.

MACAZ – Bar Teatru Coop – Veda Popovici / Carolina Vozian

Pentru spațiul MACAZ – Bar Teatru Coop, curatorul a efectuat o selecție de evenimente diferite din programul instituției, pentru a evidenția modul de funcționare al acesteia, respectiv:

5 octombrie –  Spectacolul de teatru „Inegal” (Petro Ionescu și Raul Coldea) și Concertul „Toamna Manelelor ♕ cu Vasile Roland și Stelian Frunză” de la Buzău

9 octombrie – Cercul de film politic: Cinema politic latino-american

14 octombrie – Spectacolul de teatru „Lambada” (în colaborare cu Vârsta4 și Asociatia ADO)

31 octombrie – Seara FCDL (Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire)

SwitchLab – Dani Gherca, Nicu Ilfoveanu

SwitchLab prezintă expoziția artiștilor Andreea Bădală și Dani Gherca, A View on Voyeurism, care face parte din proiectul „Imaginary Beyond Reality” și care poate fi vizitată în zilele 18, 19 și 20 octombrie 2018.

Expozițiile focus NAG fac parte dintr-un program de producții speciale ale evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor.

Mai multe detalii în curând pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro

Vernisaj: Vineri 5 octombrie, 19:00 – 03:00 în cadrul programului NAG București

Programul de vizitare al expoziției:

Marți – Vineri, orele 16:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică, orele 13:00 – 20:00

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508