spot_img

Concert – eveniment Sorin Zlat Quartet, la Biblioteca ASTRA

După succesul înregistrat în primăvară, Stagiunea ICon Arts revine în această toamnă la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cu o nouă serie de concerte jazz, muzică de cameră și tradițională, toate acompaniate de expoziții tematice cu documente aparte, alese din patrimoniul bibliotecii. Luni, 8 octombrie 2018, de la ora 19:00, Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA (Str. George Barițiu nr. 5, Corp A, et. 2) va găzdui concertul „Body & Soul” susținut de Sorin Zlat Quartet, unul dintre cei mai titrați jazzmani ai scenei din România, cu o experiență internațională cu totul remarcabilă. Concertul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR anul acesta pentru a sărbători Centenarul României alături de cei mai buni artiști ai momentului.

Sorin Zlat este primul pianist străin care reușește să cucerească râvnitul premiu „The Great American Jazz Piano Competition”, considerat cel mai prestigios concurs de pian solo din SUA cu o tradiție de peste 30 de ani, Sorin devenind astfel și primul român care primește un premiu de o asemenea anvergură.

Acustica deosebită a Sălii Festive și concertul jazz de cel mai înalt nivel vor alcătui, cu siguranță, o seară memorabilă pentru publicul prezent la eveniment.

Sorin Zlat va concerta la pian alături de Mihaela Alexa – voce, Michael Acker – contrabas și Iulian Nicolau – tobe, parte din unul dintre cele mai longevive cvartete jazz din România – Sorin Zlat Quartet – care sărbătorește anul acesta 10 ani de la fondare.

Cei patru artiști, cu o bogată experiență pe scenele naționale și internaționale, vor aborda un program format din standarde jazz reinterpretate în manieră proprie, dar și lucrări noi compuse pentru albumul „Body & Soul”, CD care va apărea curând, în această toamnă.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferite de partenerii evenimentului, Senator Wine – un alt produs made in Romania care se bucură de succes internațional.

Următorul concert al Stagiunii „ICon Arts @ Biblioteca ASTRA” va avea loc luni, 22 octombrie, de la ora 19:00 și va fi susținut de alte două nume mari cu o bogată reputație internațională: Răzvan Suma și Adrian Mantu, parte din turneul național „Vă plaCELLO?”

Despre Sorin Zlat Quartet

Sorin Zlat Quartet a luat ființă în anul 2008. In prezent componența grupului este urmatoarea: Sorin Zlat Jr. (pian si band leader), Mihaela Alexa (voce), Michael Acker (contrabas) si Iulian Nicolau (tobe).

La concertele pe care le-a sustinut in Romania, Europa si S.U.A  grupul si-a propus si continua sa incante publicul cu compozitii originale de pe albumul „Endurance”, standarde de jazz reorchestrate in maniera proprie si lucrari noi ce vor aparea pe urmatorul disc care va fi lansat in toamna acestui an.

Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunaoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor cluburi celebre, precum: Garana Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Timisoara Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, Bacau Jazz Festival, Danube Jazz Festival (Galati), Cikis Jazz Festival (Miercurea-Ciuc), Craiova Jazz Festival, Campina Jazz Festival, Ploiesti Jazz Festival, Vortex, Pizza Express, Ronnie’s Scott, Kings Place din Londra, Nardis din Istanbul, Jazz Cafe din Montreux, B-flat din Berlin, dar și la festivaluri dintre care amintim: Montreux Jazz Festival, Pera Fest (Turcia), Getxo Jazz Festival (Spania), Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, etc.

De-a lungul timpului, Sorin Zlat Quartet a cântat pe aceeași scenă alături de nume mari ale jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Brandford Marsallis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard. In data de 28 mai 2017, Sorin a fost invitat ca headliner la festivalul  din S.U.A „Jacksonville Jazz Festival” sa concerteze in aceeasi seara si pe aceeasi scena alaturi de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio si The Commodores.

Sorin Zlat – Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator si castigator a peste douazeci de premii nationale si internationale, este unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz ai momentului.

A inceput studiile muzicale la varsta de sapte ani, primele instrumente studiate fiind vioara si clarinetul la Liceul de Arta “George Apostu”din Bacau. Este absolvent al Facultatii de Muzica ”George Enescu” din Iasi, sectia clarinet clasic si masterand al Universitatii de Muzica din Bucuresti, sectia jazz, instrument-pian la clasa renumitului pianist si profesor de jazz Mircea Tiberian.

Sorin a creat un repertoriu ce contine piese de jazz originale, precum si standarde reorchestrate, variind prin stilurile latin, jazz, pop si clasic, orchestrate pentru a reflecta stilul sau interpretativ unic care i-a adus recunoasterea instanta pe scena de jazz europeana si nord-americana.

Printre numeroasele premii castigate de catre Sorin, mentionam Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Montreux (2015), precum si Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de catre Fundatia de Jazz Muzza.

Demn de mentionat este faptul ca Sorin a fost nu numai primul pianist de origine romana, dar si primul pianist international care a castigat pentru prima data Marele Premiu in cadrul celui mai prestigios concurs de pian solo din S.U.A, „The Great American Jazz Piano Competion”, o competitie cu o traditie de peste 30 de ani.

In vara aceluiasi an, Sorin a lansat albumul Endurance ce contine piese solo, in trio, precum si compozitii personale, un album primit cu multa apreciere de catre iubitorii de jazz. Invitat ca headliner la Jacksonville Jazz Festival, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Aleander Trio, Gregory Porter, Richard Bona, Lalah Hathaway, The Commodores si multi atii.

Organizator: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR, Exces Music, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, EnjoyTV România, Radio România Cultural, Tribuna, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Capital Cultural, Știri de Sibiu, Profil Cultural

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508