Anunț FNT

oct. 9th, 2018 | By | Category: Postcard

Festivalul Național de Teatru anunță câteva detalii în legătură cu spectacolele „Coriolanus”, în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie – producție a Teatrului „L.S. Bulandra” din București și „Îngeri în America”, pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj de regizorul Victor Ioan Frunză.

Spectacolul „ Coriolanus” – o adaptare scenică după William Shakespeare în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie, se înscrie în seria evenimentelor speciale organizate de FNT, fiind o premieră găzduită în Festival.

Este vorba de o amplă producție teatrală care va avea prima întâlnire cu publicul în data de 25 octombrie, de la ora 18:00, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra din Capitală.

Într-o orchestraţie regizorală deosebită, bucurându-se de prezența pe scenă a 70 de actori, „Coriolanus” pune în prim plan lupta pentru putere a protagonistului, precum şi sfârşitul tragic al acestuia, un destin sacrificat pe altarul ambiţiei şi al grandomaniei.

Esenţa piesei vizează cele două conflicte: unul politic, intern (plebei – patricieni) şi un altul extern (români – volsci). Atunci când un general învinge în bătăliile date împotriva forţelor ce încearcă să-l doboare, el simte că poate şi trebuie să devină activ în politică şi chiar să conducă el însuşi concertul guvernării.

Biletele se vor pune în vânzare, începând cu ora 18:00 a zilei de 9 octombrie, pe www.mystage.ro.

Reprezentațiile celor două spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat din Cluj – „Îngeri în America I: Sfârșitul lumii e aproape” și „Îngeri în America II: Perestroika” – de Tony Kushner, în direcția de scenă semnată de Victor Ioan Frunză și scenografia Adrianei Grand, vor putea fi urmărite de publicul bucureștean în cadrul FNT în zilele de 27 și 28 octombrie, începând cu orele 19:00, în transmisiuni directe (cu subtitrare în limba română) din Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, la Sala Media a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București.

Biletele pentru transmisiile live din 27 si 28 octombrie se vor pune, de asemenea, în vânzare în această seară, începând cu ora 18:00 pe www.mystage.ro.

Îngeri în America” este un spectacol format din două părți subintitulate „Sfârșitul lumii e aproape” și „Perestroika”, ce vor avea reprezentații în zile consecutive. Acestea sunt legate prin tematică și personaje, dar acțiunile prezentate în cele două seri sunt distincte, de aceea cele două spectacole pot fi vizionate și separat.

Spectacolul descrie America anilor ’80, sub conducerea președintelui Ronald Reagan, pe vremea izbucnirii epidemiei SIDA. Personajele reprezintă diferite minorități (sociale, etnice, sexuale), accentul fiind pus pe latura lor umană. Piesa vorbește despre acea „mare trecere” pe care o trăiesc aproape toate personajele pentru a-și rezolva problemele de sănătate și de viață.

Vă așteptăm în Festival!

08 octombrie 2018

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 28-a

EDIŢIE DESFĂŞURATĂ SUB ÎNALTUL PATRONAJ AL PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI

19 – 29 octombrie 2018

Organizatori, parteneri

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Primăria Municipiului Bucureşti

PRODUCĂTORI:

UNITER – Uniunea Teatrală din România

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

SPONSOR PRINCIPAL:

BRD – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE

PARTENERI:

ICR – Institutul Cultural Român

ITI / Institutul Internaţional de Teatru

PARTENER MEDIA PRINCIPAL:

ADEVĂRUL

SPONSORI:

Farmexim / Iubește Teatrul

Borsec

Domeniile Blaga

Madd Electronics

Nespresso

MOL România

PARTENER DE MOBILITATE:

Țiriac Auto

EVENIMENT REFLECTAT DE:

Televiziunea Română

PARTENERI DE TRADIŢIE:

Societatea Română de Radiodifuziune

RFI România

EVENIMENT VĂZUT DE:

Radio Guerrilla

PARTENERI INSTITUŢIONALI

Teatrul Odeon

Teatrul Metropolis

Teatrul ACT

Teatrul  L.S.Bulandra

Teatrul Mic

Teatrul Principal – Sala Rapsodia

Centrul de Teatru Educațional Replika

unteatru

Apollo111

POINT

Teatrul de Comedie

Teatrul Țăndărică

Tranzit.ro

Muzeul Național al Literaturii Române

Teatrul Dramaturgilor

ARTMARK

LINOTIP

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Naţional Peleş

Librarium

LES FILMS DE CANNES A BUCHAREST

PARTENERI CULTURALI:

SMART FM

Radio Clasic

PARTENERI MEDIA INTERNAŢIONALI:

Radio Europa Liberă

Deutsche Welle

PARTENERI MEDIA:

PRIMA TV

Marie Claire

Harper’s Bazaar

Femeia

Cosmopolitan

Ziarul Metropolis

Phoenix Media

Unica

Avantaje

Psychologies

Elle

CLUBUL FNT:

Restaurant Burebista

PARTENER DE MONITORIZARE

MediaTrust

Număr de vizualizări :347


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro