spot_img

Programul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent anunță programul celei de-a opta ediție ce va avea loc în perioada 29 septembrie – 7 octombrie 2018.

”Edițiile de până acum ne-au prilejuit o cunoaștere mai profundă a teatrului independent din România, la a cărui dezvoltare am avut o contribuție substanțială. Tocmai de aceea nu încetăm să căutăm noi mijloace de expresie, noi modalități de a atinge și de a comunica direct și deschis cu auditoriul.
În acest an punem în scenă teatru contemporan cu povești și probleme de actualitate ale minorităților, teatru documentar ce expune vulnerabilități ale societății, teatru experimental prin care publicul încearcă senzații și forme de spectacol mai rar întâlnite în spațiul românesc, toate acestea atât pe texte clasice derivate din commedia dell’arte, cât și pe texte moderne și eclectice.” , anunță oganizatorii.

PROGRAM

Sâmbătă, 29 septembrie

18:00 – „Grounded” – Teatrul UNTEATRU
19:30 – „Eat Me” – Create.Act.Enjoy (CLUJ) – la Teatrul Apropo

Duminică, 30 septembrie

18:00 – „Conu Leonida” – Teatrul UNTEATRU – PREMIERĂ ÎN FESTIVAL
19:30 – „Persona” – Teatrul UNTEATRU
21:00 – „Absinth” – Teatrul Apropo

Luni, 1 octombrie

18:00 – „Cai putere” – Teatrul Apropo
19:30 – „Totul e foarte normal” – Centrul de Teatru Educațional Replika
21:00 – „Pescărușul” (distribuția 1) – Teatrul UNTEATRU

Marți, 2 octombrie

18:00 – „Foreplay” – Centrul de Teatru Educațional Replika
19:30 – „Planeta Manipulare S01” – Reactor (CLUJ) – la Teatrul UNTEATRU
21:00 – „În numele tatălui” – Teatrul Apropo

Miercuri, 3 octombrie

18:30 – „Țuhaus” – MACAZ Bar Teatru Coop.
20:00 – „Tatăl meu, preotul” – Teatrul Apollo 111
22:00 – „Corp urban” – Centrul de Teatru Educațional Replika

Joi, 4 octombrie

18:00 – „Constelații” – Teatrul de Artă
19:00 – „Cadranul Pus Plus” – Teatrul Apropo – PREMIERĂ ÎN FESTIVAL
20:00 – „Demnitate” – Teatrul Avangardia
21:30 – „Homo love” – Teatrul LUNI de la Green Hours

Vineri, 5 octombrie

17:30 – „Fragile. Handle with Care” – Teatrul UNTEATRU
19:00 – „Crud” –Teatrul Național București, Sala Mică
21:00 – „9 piese remixate” – Teatrul UNTEATRU
Sâmbătă, 6 octombrie

16:00 – „Poveste din Transilvania” – Studio Act (ORADEA) – la Teatrul Apropo
18:00 – „Tot ce-i minunat pe lume” – Teatrul UNTEATRU
20:00 – „Îngerul pantofilor” – Teatrul Coquette
21:15 – „Bucurie și fericire” – Teatrul 3G (TÂRGU MUREȘ) – la Teatrul Apropo

Duminică, 7 octombrie

15:00 – „Pescărușul” (distribuția 2) – Teatrul UNTEATRU
18:00 – Prezentarea Atelierului ”O piesă în 24 de ore” – Teatrul UNTEATRU
20:00 – Festivitatea de premiere + Concert de Închidere – Teatrul UNTEATRU

Ne dorim să descoperim împreună substanța vieții pe care o trăim, societatea în care ne mișcăm, ne revoltăm și punem întrebări vitale și fundamentale.
Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect cultural al Asociației TEATRUL.RO, co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii – prin programul „Centenar” și Ministerul Tineretului și Sportului.
Realizat în parteneriat cu UNITER, Teatrul Național București, MyStage.
Parteneri: UNTEATRU, Teatrul Coquette, Teatrul Apropo, Teatrul Avangardia, Teatrul de Artă, Centrul de Teatru Educațional Replika, Teatrul Apollo 111, MACAZ Bar Teatru Coop, Green Hours Jazz Cafe.
Parteneri media: LiterNet.ro, B-CRITIC, Yorik.ro, Observator Cultural, Metropotam, J’ai Bistrot, Munteanu și Paul Dutu.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508