spot_img

Laureații Galei Tânărului Actor HOP 2018

Ediţia a XXI-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat în seara zilei de 6 septembrie. Juriul final a fost format din FELIX ALEXA – regizor, ROBERTO BACCI – regizor, COSMINA OLARIU – actriță, câştigătoarea Marelui Premiu „Ştefan Iordache” 2017, FLORIN PIERSIC JR. – actor și ANCA SIGARTĂU – actriţă.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

a fost acordat actorului DAN PUGHINEANU pentru „Omul cu darul în mână”, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul a fost înmânat de regizorul ROBERTO BACCI și de doamna RAMONA MANOLE, directoarea Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Primăriei sector 5, București – partener al Galei Tânărului Actor HOP 2018.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual

a fost acordat actriţei ANDREEA TĂNASE pentru „Cine sunt Eu?”, după Unul, niciunul și o sută de mii de Luigi Pirandello.

Premiul a fost înmânat de regizorul FELIX ALEXA.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual

a fost acordat actorului ALEX MIHAI POPA pentru „Victoria furnicilor”, dramatizare după Luigi Pirandello.

Premiul a fost înmânat de actriţa ANCA SIGARTĂU.

Premiul „CORNEL TODEA”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

a fost acordat trupei spectacolului SCHIST, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello, cu actorii RADU CATANĂ şi ADRIAN LOGHIN.

Premiul este susţinut, începând cu ediţia a 16-a, de familia Todea.

Premiul a fost înmânat de actorul FLORIN PIERSIC JR.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului

a fost acordat actorului ANDREI NEDELEA pentru rolul interpretat în spectacolul „Acum se improvizează”, după Astă seară se improvizează de Luigi Pirandello.

Premiul a fost înmânat de actrița COSMINA OLARIU.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: CEZARA MUNTEANU

Cel mai bun actor: ALEXANDRU BANCIU

Cea mai bună trupă de actori: Acum se improvizează!, după Luigi Pirandello, cu: RUSALINA BONA, CARLA MIHAI, CEZARA MUNTEANU, ANDREI NEDELEA și VLAD NICOLICI.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”

a fost acordat actorului TIBERIU ENACHE pentru „Atenţie, se filmează!”, după Caietele lui Stefano Gubbio, operator de Luigi Pirandello.

Premiul a fost înmânat de OANA STOICA, critic de teatru și membru în juriul programului „10 pentru FILM la TIFF”.

Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”

PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică

a fost acordat actriței ANA-MARIA POP pentru „Fiecare cum vede”, după Fiecare cum vede, Omul cu floarea în gură, Șase personaje în căutarea unui autor de Luigi Pirandello.

Premiul a fost oferit și înmânat de actriţa DORINA LAZĂR.

OPORTUNITATE!

Cu prilejul celei de-a patra ediţii a Festivalului EuRoCultura, actorul şi omul politic MIRCEA DIACONU îi invită la Bruxelles pe câştigătorii Galei HOP 2018.

*

A prezentat actorul Dragoş Muscalu.

Directorul artistic al Galei HOP 2018: prof. dr.habil. Miklós Bács.

GALERIA FOTO / VIDEO GALA HOP 2018

http://galahop.ro/foto-video-2018/

Credit foto: Andrei Gîndac

GALA HOP 2018 – ediția a 21-a

Organizatori:

UNITER şi Vox Maris Grand Resort Costineşti

Proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Co-producător:

Societatea Română de Televiziune

Parteneri:

Primăria Sector 5 București prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

ITI – Institutul International de Teatru, Secţia Română

TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania

Văzut de:

Radio Guerilla

Partener de tradiţie:

Societatea Română de Radiodifuziune

Partener de monitorizare:

MediaTrust

Partener media:

RoEvents

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508