spot_img

Festivalul de Harpă București (FHB), ediția a III-a

În perioada 26 – 28 octombrie 2018, Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Asociația Harpiștilor din România (AHR) organizează a III-a ediție a Festivalului de Harpă București (FHB). În cadrul FHB vor fi găzduite Expoziții de Harpe ale firmelor CAMAC din Franța și Papfalvy Harps-Hàrfamives din Ungaria. Festivalul de Harpă București reunește harpiști din România, Franța, Ungaria, Grecia și Italia, propunându-și promovarea harpei, în rândul publicului de toate vârstele, dar în special în rândul copiilor. Elevii și studenții harpiști au posibilitatea de a participa gratis la cursurile de masterclass, beneficiind de valoarea și experiența unor harpiști recunoscuți la nivel internațional. Cu această ocazie, Festivalul va celebra trecerea a 125 de ani de harpă în România. Intrarea este liberă.

Programul Festivalului de Harpă București va cuprinde următoarele: recitaluri, masterclass, workshop, simpozion și expoziția de harpe.

Desfășurarea programului FHB 2018:

Vineri, 26 Octombrie 2018

Startul Festivalului este dat de deschiderea Expozițiilor de Harpe CAMAC Harps și “Papfalvy Harps-Hàrfamives”, la orele 9:30.
Cu sprijinul sponsorului principal, firma “Camac-Harps”, Recitalul de Deschidere al Festivalului de Harpă București 2018 va fi susținut de renumita harpistă Chantal Mathieu și va cuprinde un program atractiv de muzică franceză și spaniolă din perioada romantismului târziu și până în zilele noastre. (orele 18:30)
Recitalul de Deschidere va fi precedat de un micro-recital al Ansamblului de Harpe (cca. 20 de harpe de concert și harpe celtice), alcătuit din harpiști din toată țara, ce va cuprinde un program special orchestrat pentru acest Ansamblu de Harpe de către Mladen Spasinovici. (orele 18)

Sâmbătă, 27 Octombrie, 2018

În cea de-a doua zi a Festivalului de Harpă vom avea bucuria de a audia elevi și studenți excepționali în cadrul programului cultural-educativ „Tinere speranțe” (orele 10:30), urmat de două Master Class oferite de profesoarele Chantal Mathieu și Maria Bîldea.
În după-amiaza zilei de 27 Octombrie, vom continua cu două recitaluri susținute de două harpiste importante ale României, Miruna Vidican și Ionela Brădean, cea din urmă formând un duo cu flautista Gabriela Petecilă. (orele 16)
Seara zilei de 27 octombrie va fi una specială. Pentru prima dată, maestrul Ion Ivan-Roncea va concerta alături de fiicele sale, Ioana Nicolescu (harpă) și Ștefana Ivan-Roncea (vioară).
Un trio în premieră, cu un program inedit. (orele 19)

Duminică, 28 octombrie, 2018

Ultima zi a Festivalului, va începe cu Workshop-ul “The string and its surroundings”  despre mentenanța harpei, susținut de tehnicianul lutier Papfalvy Ferenc, urmat de Simpozionul “Harpa Rediviva”, prezentat de către harpista Chantal Mathieu. (orele 10)
În după-amiaza zilei de 28 octombrie, vom avea plăcerea de a asculta recitaluri susținute de Iuliana Bolgari (harpă) și Rozalia Pataki (harpă), urmat de recitalul duo-ului Cell’ArpaRoxana Moișanu (harpă) și Mladen Spasinovici(violoncel), cu un program interesant, în primă audiție națională, alături de Rafael Butaru (vioară), Cătălina Cîrciu(vioară), Cătălina Filipescu (violă), Iulian Ochescu (pian). (orele 17:15)
Recitalul de Închidere al Festivalului de Harpă București 2018 va fi susținut de remarcabila harpistă Maria Bîldea, ce ne va încânta împreuna cu Marilena Dori (flaut). (orele 19)

SPONSOR PRINCIPAL:
CAMAC HARPS
– https://www.camac-harps.com/en/la-maison-camac/
SPONSOR:
Papfalvy Harps-Hàrfamives
– http://harfamives.eu/en
Parteneri:
Radio România Cultural (http://radioromaniacultural.ro)
Radio România Muzical (http://www.romania-muzical.ro)
Onlinegallery (http://www.onlinegallery.ro)
MKlasica Melos (https://www.mklasica.ro)

INFORMAȚII:
https://festivaluldeharpabucuresti.ro/
https://asociatiaharpistilordinromania.ro/
SOCIAL MEDIA:
Youtube Asociația Harpiștilor din România
Facebook Festivalul de Harpă București
Facebook Asociația Harpiștilor din România

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. Salut și felicitări! Un spectacol încântător, un „maraton” de muzică clasică, ce se întinde pe parcursul a trei zile!!!
    Însă… articolul este confuz. 🙁
    Mă întreb dacă acest spectacol este numai pentru profesioniști sau și pentru consumatorii de artă, adică și pentru noi, simplii spectatori. Mă întreb deoarece acestei așa zise știri îi lipsește una din cele mai importante date: locația. Se menționează că „Intrarea este liberă.” UNDE? Sau e vorba doar de intrarea elevilor și studenților la cursurile de master class? Am rămas în ceață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508