spot_img

Spectacolul „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin, la Festivalul Internaţional de Teatru de Păpuşi din Holon

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține participarea Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, cu spectacolul „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin, la Festivalul Internaţional de Teatru de Păpuşi din Holon care va avea loc în perioada 26 iulie – 4 august 2018. Reprezentațiile Teatrului din România vor avea loc în zilele de 28 iulie, de la orele 10:30 și 12:30, precum și în 29 iulie, de la ora 17:00, la Teatrul de  Păpuși din Holon (str. David Remez nr. 13).

Bilete: www.puppetcenter.co.il/index.php?dir=site&page=event&op=item&cs=5

„Strada cu îngeri”
Scenariul și regia: Decebal Marin
Muzica: Traian Păcurar
Scenografia: Decebal Marin
Caracterele: Ioan Bătăiosu, Decebal Marin
Sculptura: Florin Marin
Pictura: Elena Ilaș
Distribuția: Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu, Andra Ștefan
Regie tehnică: Mihai Pamfiloiu
Lumini: Călin Negrea
Sunet: Nagy Attila
Mânuire decor: Cosmin Cîrlea, Bogdan Motoșcă
Costume: Ani Susana, Augusta Bugnariu
Durata: 50 min.

Sinopsis: „Strada cu îngeri”, un spectacol nonverbal gândit și regizat de Decebal Marin, vorbește despre legătura dintre lumea umană și cea angelică. Într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete, sunt surprinse aspecte din cotidian care, la intervenția îngerilor, reușesc să trezească binele în sufletul omului, făcându-l să devină mai conștient de frumusețea din jurul său. Este primul spectacol de acest tip care pune un accent deosebit pe inteligența emoțională, urmărind să reconstruiască acea punte care leagă raționalitatea oamenilor mari de puritatea și inocența sufletului de copil.

„Acest spectacol nu este despre a învăța ceva, ci despre o trezire delicată, sensibilă, a unei cortine, care este transfigurată scenic într-o anumită cheie. Urmărim să atingem sufletul celui care este deschis să privească în profunzime.” (Decebal Marin)

„Spectacolul de la Cluj este o superbă poveste despre oameni simpli și micile lor obiceiuri, care se intersectează din când în când, fără să știe (ca noi toți de altfel), cu îngerii din altă lume. O duioșie teribilă și mult, mult umor. Pe o stradă oarecare, dintr-un oraș oarecare, oamenii trăiesc, se întâlnesc, se îndrăgostesc, copiii se joacă, șoarecii fug de pisici, câinii aleargă pisicile, totul într-o realitate miniaturală în care cei patru actori, Andreea Bolovan, Ștefan Craiu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan sunt un fel de zeități uriașe care guvernează o lume.” (https://yorick.ro/cinci-spectacole-de-care-m-am-indragostit-la-tandarica/)

„Teatrul de Păpuși „Puck” a participat la finele lunii septembrie la cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia, unde a încântat publicul prezent cu spectacolul Strada cu îngeri, o piesă în scenariul și regia lui Decebal Marin. Viziunea regizorală a lui Decebal Marin și interpretarea de excepție a actorilor i-au impresionat pe reprezentanții teatrelor invitate la festivalul din Serbia, astfel că spectacolul a fost invitat la prestigioase alte manifestări din orașe ca Zagreb, Belgrad sau Teheran.” (https://ochiulclujean.ro/strada-cu-ingeri-a-cucerit-publicul-festivalului-de-la-subotica/)

„Premiul pentru creativitate și excelență în folosirea mijloacelor tradiționale de animație în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls 2017 vine la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Distincția revine spectacolului nonverbal Strada cu îngeri, în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin.” (http://www.buzznews.ro/148620-spectacol-al-teatrului-puckpremiat-la-festivalul-impuls-2017/)

Înfiinţat în 1995, Festivalul Internațional de Teatru de Păpuși din Holon este unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale de acest profil din Israel. Organizat de Israel Puppet Center, Festivalul găzduiește anual, în program, peste 30 de spectacole naționale și internaționale, conferințe, expoziții în cadrul Muzeului propriu, o paradă stradală, ateliere pentru profesioniști și amatori, un simpozion pe tema Applying Puppets in Therapy, proiecții de filme cu tematică specifică. Festivalul este organizat în colaborare cu Primăria din Holon și Ministerul de Externe Israelian.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508