spot_img

Premiile SEECS SHORT FILM FEST, ediția a 4-a

În perioada 28-30 iunie 2018, UNATC „I.L. Caragiale” București, împreună cu Primăria Municipiului București și ARCUB, a organizat SEECS Short Film Festival, ediția a 4-a. Festivalul a prezentat filme studențești în proiecții publice gratuite la UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75 – 77, sector 2). AgențiadeCarte.ro a fost partener media al evenimentului și vă prezintă premianții.

PREMIILE

Pe data de 30 iunie, la finalul celor trei zile de competiție, au fost desemnați câștigătorii.

Cel mai bun film:
A LONG STORY SHORT (UNATC Romania), un film de: Andrei Olănescu

Cel mai bun film de ficțiune și

Cel mai bun regizor:
A SMALL DETAIL (ADU Croatia), regizor: Mladen Stanic

Cel mai bun film documentar:
Ex-aequo
ACUM IN DELTA SE LASA SEARA (UNATC România), regizor: Andrei Tache-Codreanu
ADEM REKA (AFMM Albania), regizor: Ardian Arezza

Cel mai bun film de animație:
NU MOR CAII CAND VOR CAINII (UNATC România), un film de: Cristian Radu

Cea mai bună imagine:
BROKEN (UNATC Romania), imaginea: Zoran Simulov

Cel mai bun montaj:
DON’T DELVE (NATFA Bulgaria), montaj: Volen Penev

Cel mai bun scenariu:
HUNGER (FDU Serbia), scenariști: Tamara Todorovic, Filip Grujic

Cea mai bună actriță:
Nika Dolusic, în filmul 13+ (ADU Croația)

Cel mai bun actor:
Haled Kanhush, în filmul TRIALS (NATFA Bulgaria)

Mențiune special pentru decor:
BLACK BOX (HCTSS Greece)

La festivitatea de premiere au fost prezenți reprezentanți ai universităților participante la festival, invitați din străinătate, regizori, actori și studenți.

Juriul a fost alcătuit din:

Roxana Stroe – România (Regizor de film, Roxana Stroe este absolventă UNATC, Facultatea de Film și câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri de film. În 2017, filmul său „Noapte în Tokoriki” a câștigat Marele Premiu la cea de-a 3-a ediție a SEECS Short Film Fest la Istanbul.)

Bulent Kucukerdogan – Turcia (Profesor de film la Universitatea din Gaziantep (Turcia), Bulent Kucukerdogan a fost timp de 4 ani președintele SEECS (South-Eastern Europe Cinema Schools) și este fondatorul SEECS Short Film Fest. A organizat ca director de festival primele 3 ediții de la Istanbul.)

Alexey Hristov – Bulgaria (Are o bogată experiență de jurnalist și promotor cultural. A fost cercetător-invitat la Universitatea Georgetown, având ca obiect de studiu organizațiile non-profit și societatea civilă. Este directorul de programe al Fundației Americane din Bulgaria și fondatorul festivalului de film Early Bird. A fost membru în numeroase jurii.)

SEECS Short Film Festival (Festivalul Internațional de Film al Școlilor din Sud-Estul Europei) a  prezentat în perioada 28 – 30 iunie, filme studențești în proiecții publice gratuite la UNATC „I.L. Caragiale”, în sala Atelier.

SEECS Short Film Festival este o inițiativă a SEECS – Asociația Școlilor de Film din Sud-Estul Europei/ South-Eastern Europe Cinema Schools.

Aflat la cea de-a 4-a ediție (primele trei ediții au avut loc la Istanbul), festivalul este o platformă educațional-culturală și reprezintă un eveniment prin care cele mai recente producții studențești sunt aduse pe marele ecran. Prin prezența festivalului la București, începând din acest an, organizatorii au dorit să inaugureze un demers care să aibă continuitate. Festivalul se adresează atât cunoscătorilor (critici de film, profesioniști ai cinematografiei și artelor), cât și publicului larg interesat de filme de calitate pe marele ecran.

Universități participante:

  • UNATC “I.L.Caragiale” București, (Facultatea de Film – organizator), România
  • NATFA Sofia, Bulgaria
  • IKU Istanbul, Turcia
  • HCTTS Atena, Grecia
  • AFMM Tirana, Albania
  • FDU Belgrad, Serbia
  • ADU Zagreb, Croația

Organizatori:

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București

Primăria Municipiului București

ARCUB

Parteneri: Asociația Pro Casandra

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Agenția de carte, Raftul cu idei, Economistul, DeCe News, AaRC, Gratuitor.ro, IQool, orasulmeu, bucuresteni.ro, Șapte Seri, LZR, TV City, Ziarul Metropolis, Orașul meu.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508