”Nu mai fumați Marijuana” – noul single El Negro

iul. 11th, 2018 | By | Category: Postcard

EL NEGRO, primul și cel mai longeviv live band reggae din România, cu o activitate de peste 15 ani, lansează miercuri, 11 iulie 2018, un nou single. ”Nu mai fumați Marijuana” aduce în discuție absurditatea anilor în care trăim, în care omul își arogă dreptul de a interzice natura. E un cântec vesel, cu ironii și autoironii pe tema unui subiect care stârnește zâmbete și polemici.

„În momentul ăsta consider că dincolo de caracterul lui recreațional, este poate, cel mai puternic simbol al antisistemului, al iubirii de natură, al ideii de libertate și de pace”, spune Bogdan Negroiu, fondatorul și sufletul El Negro.

Piesa este disponibilă pe canalul de YouTube al trupei, la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=9b90HzCDFbA

El Negro a luat fiinţă în februarie 1999 şi s-a impus pe piaţa muzicală românească cu un sound nou, însoţit de un mesaj orientat spre probleme sociale. Dacă, în primii ani de existenţă, identitatea trupei este dată de melodia „Mi-e dor de tine”, piesa „Ploaia”, lansată în 2005, îi propulsează în topurile radiourilor şi devine noul reper sonor al formaţiei. În 2008, El Negro lansează albumul Antipatica, cel mai bine vândut album românesc de reggae. LP-ul conține 14 piese (2 sub edituri, un feat cu elvețianul Ranking Sound, un remake după „Buna seara, iubito”, hitul „Ploaia” și cel mai recent E.P. – „Lasă-mă”) Albumul reprezintă un concept pe care trupa îl propune ca un manifest sonor, alternativă și semnal de alarmă pentru o societate din ce în ce mai încrancenată, șablonată și dominată de artificial, panică, efect de turmă și ură.

În prezent formația lucreaza pentru un nou album, după 7 ani de la lansarea ultimului, album preconizat să apară în toamna lui 2018.

Facebook: https://www.facebook.com/elnegroROMANIA/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXdbV-fwIPbBvX4fbrKaKqg

Număr de vizualizări :254


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro