spot_img

Selecția oficială a celei de-a IV-a ediții a Excelsior TEEN-FEST: de la clasici la generația Z

Teatrul EXCELSIOR anunță spectacolele selectate pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului internațional de teatru dedicat adolescenților Excelsior TEEN-FEST, ce se va desfășura în perioada 29 septembrie – 7 octombrie 2018 la București, sub genericul viitorul imaginaT. 45 de instituții și companii teatrale independente și-au înscris producțiile pentru ediția de anul acesta a TEEN-FEST. În alegerea spectacolelor, selecționerul Oana Borș a urmărit două direcții, deja consacrate pentru acest festival: „re-citiri” regizorale ale textelor din marea dramaturgie – Secțiunea Reborn Classics și problematica adolescenței, reflectată în textul și spectacolul de teatru – Secțiunea Teen Attitude.

Așadar, spectacolele selecționate în ediția 2018 a Excelsior TEEN-FEST sunt:

Secțiunea Reborn Classics

  • Jurnalul Robinson Crusoe, un musical după Insula de Gellu Naum, regia Mihai Măniuțiu (Teatrul Odeon, București)
  • Pescărușul de A.P Cehov, regia Andrei Șerban (UNTEATRU)
  • Viața și moartea lui Richard 2 de William Shakespeare, regia Radu Iacoban (Teatrul Mic, București)

Secțiunea Teen Attitude

  • Avioane de hârtie de Elise Wilk, regia Eugen Gyemant (Teatrul Național „Radu Stanca Sibiu”)
  • Mamă, mi-am pierdut mâna de Maria Kontorovich, regia Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul Tineretului Piatra Neamț)
  • Wanda, dSibiu
  • Dragă doamnă profesoară de Ludmila Razumovskaia, regia Andrei Măjeri (Teatrul Municipal Baia Mare)
  • Boyz and girlz, text și regie Sînziana Koenig (Centrul de Teatru educațional Replika, în parteneriat cu Béznă Theatre)
  • Aniversarea de Jeroen Van Den Berg, regia Erwin Şimşensohn (Teatrul „Mihai Eminescu”, Botoșani)
  • R.U.R de Sibiu

Alături de producțiile teatrale autohtone, programul evenimentului va cuprinde și producții invitate din străinătate. Totodată, prin secțiunea #împreună, inițiată anul acesta, TEEN-FEST dorește să contribuie la creșterea interacțiunii sociale, adresându-se și tinerilor cu nevoi speciale și încercând să arate că, de multe ori, ceea ce este perceput ca anormalitate poate fi ușor privit ca normalitate. Spectacole special concepute astfel încât să poată fi urmărite și de către pentru tinerii cu deficiență de vedere și cu cei cu deficiență de auz vor face parte din programul acestei ediții.

La TEEN-FEST, tinerii au ocazia să fie nu doar spectatori, ci și creatori de povești. Teens in the Spotlight este secțiunea care aduce în prim-plan preocupările și calitățile lor artistice, într-un „maraton” al adolescenței. Mai mult, pentru tinerii pasionați de scris, de arta cinematografică și/sau de teatru, Atelierele TEEN-FEST vor fi anul acesta mediul propice exercițiilor de imaginare și de conștientizare a realității înconjurătoare, care vor fi apoi transpuse pe scenă sau pe peliculă. Ca în fiecare an, Festivalul iese din sala de spectacol și devine #teatruînlicee – o platformă autentică pentru dezbatere și exprimare de idei, pornind de la vizionarea unui spectacol de teatru social care va fi itinerat prin colegiile bucureștene.

Încă de la prima sa ediție, Excelsior TEEN-FEST a propus adolescenților o altfel de întâlnire cu teatrul. Conceput ca un spațiu multidisciplinar, deschis, care invită la creativitate și liberă exprimare artistică, TEEN-FEST este locul unde tinerii aflați la vârsta adolescenței vor putea explora dintr-o mulțime de perspective inedite universul specific vârstei lor.

Și anul acesta, partenerii de tradiție ai Excelsior TEEN-FEST, Asociația T.E.T.A. și Centrul de Teatru Educațional Replika, vor fi alături de eveniment.

Veștile despre TEEN-FEST circulă repede, mai ales pe website-ul Teatrului EXCELSIOR – http://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508