spot_img

Lansarea volumului colectiv de proză scurtă ”AMPRENTE PE CERUL ÎNSTELAR” – coordonator Camelia Pantazi Tudor

Vineri, 22 iunie 2018, ora 16.30, la Casa de cultură Friedrich Schiller – str. Batiștei nr. 15, sector 2, București,  Editura ASTRALIS vă invită la lansarea volumului colectiv de proză scurtă ”AMPRENTE PE CERUL ÎNSTELAR” – coordonator Camelia Pantazi Tudor. Prezintă: Luminița Zaharia, Geo Călugăru, Lucian Gruia. Lectură: actorii Magda Băcescu și Ștefan Apostol. Autorii sunt invitați să citească fragmente din textele proprii și să-și prezinte succint activitatea literară.Un moment muzical deosebit va fi susținut de mezzosoprana Sonia Hazarian, la pian: Tiberiu Chiranuș. Moderator: Camelia Pantazi Tudor – director editura ASTRALIS.

Editura Astralis a fost înființată în anul 2016. Directorul editurii este Camelia Tudor (nume de autor Camelia Pantazi Tudor) – prozator, eseist, publicist, editor, realizator emisiuni radio.

Cărțile editurii au fost lansate sau prezentate în București la: Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” / Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Librăria „Mihail Sadoveanu”, Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, Universitatea Națională de Muzică, Biblioteca Metropolitană București, târgurile de carte „Bookfest” și „Gaudeamus” și în alte orașe din țară sau din străinătate, astfel: Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia, Hotelul „Aro Palace” din Brașov, Librăria „Esotera” din Timișoara, Casa Bredicenilor din Lugoj, Fundația „Sf. Sava” din Buzău, Hotel NH Villa Coslada din Madrid (cu ocazia unui eveniment organizat de Asociația de femei „Rază de Soare”), Centrul Cultural al Misiunii Române Unite (eveniment organizat de Societatea Culturală Româno-Germană „Apoziţia”) – München.

În data de 11 ianuarie 2018, Editura Astralis a participat în calitate de partener și editor al volumului Poezii rare-Mihai Eminescu, ediție bibliofilă, la Salonul Naţional „Mihai Eminescu”, organizat de Gruparea Colecționarilor de Medalii și Insigne „Mihai Eminescu” din cadrul Societății Numismatice Române, sub egida Camerei Deputaților, în Sala de expoziții „Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului.

Din luna ianuarie 2018 se desfășoară întâlniri literare sub numele Salonul Literar „Astralis”, organizate la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București.

Volumul de proză scurtă Amprente pe cerul înstelat cuprinde texte scrise de autori proveniți din toate regiunile României, dar și din Republica Moldova. Apariția sa în 2018 este un omagiu adus Marii Uniri din anul 1918.

Autorii volumului sunt: Elena Armenescu, Elena-Maria Cernăianu, Teodora Constantinescu, Marina Costa, Cristina Crețu, Horia Crios, Evelyne-Maria Croitoru, Emil Dinga, Angela Djigola Popescu, Simona Dobrin, Silvan G. Escu, Livia Mihaela Frunză, Raluca Ignat, Vasilica Ilie, Alexandra Beatrice Kiseleff, Cleopatra Luca, Andrada Ingrid Maran, Boris Marian Mehr, Cosmin Neidoni, Ada Nemescu, Corina Ligia Pătrașcu, Vlad Teodor Petcu, Ileana Popescu Bâldea, Roxana Procopiescu, Mihaela Radian, Mihaela Roșu Bînă, Nicolae Rusu, George Șt. Savu, Laura Schussmann, Ioana Stuparu, Nicolae Țăranu, Florin Anghel Vedeanu, Elena Vizir, George Vlaicu, Ioana Voicilă Dobre, Luminița Zaharia.

Iată opinia scriitorului Lucian Gruia despre această apariție editorială marca Astralis:

„Volumul de proză scurtă Amprente pe cerul înstelat, realizat de Editura Astralis (coordonator Camelia Pantazi Tudor), dă seama de starea unei anumite părţi a epicii noastre contemporane. Textele acoperă o plajă largă de teme, de la poveşti de dragoste la amintiri, de la psihologii la viziuni asupra Shambalei, de la arderea pe rug a unei ghicitoare, învinuită pe nedrept de vrăjitorie, la fantasticul dispariţiei unei fete atrase în Luceafăr în timp ce se recită poemul eminescian, de la viaţa obişnuită, la suprafaţă, la cea a muncitorilor în subteran, în metrou, de la lumea satului la viaţa citadină, de la vis la extincţie etc.

În imaginarul autorilor, amprentele lăsate pe cer sunt amintiri, dar unul dintre ei chiar „aprinde” stele pe cer apăsând întrerupătorul general, cosmic.

Sunt cuprinși 36 de autori, despre fiecare fiind prezentată o succintă fişă biobibliografică foarte utilă cititorilor. Cele 36 de texte sunt valoroase, „amprentele” literare ale autorilor fiind evidente.”

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. Mulțumiri doamnei Camelia Pantazi Tudor, o harnică și talentată scriitoare, editoare, succes tuturor autorilor din volumul colectiv, BMM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508