spot_img

Oferta editorială a Muzeului Municipiului Bucureşti pentru BOOKFEST 2018

Muzeul Municipiului București marchează o premieră în activitatea sa și participă, în calitate de expozant, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, care se desfăşoară în perioada 30 mai – 3 iunie, la Romexpo.

Muzeul Municipiului București (MMB) continuă astfel deschiderea sa către public și, bucurându-se de un parteneriat special cu Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), invită iubitorii de carte la standul comun organizat în Pavilionul B2.

Duminică, 3 iunie, ora 13.00, la standul comun MMB-MNLR,  sunteți invitați să participați la evenimentul de lansare a volumelor Muzeele Bucureștiului de ieri și de azi, autor Adrian Majuru și Monumentele Bucureștiului, autor Răzvan Theodorescu. Vor participa Răzvan Theodorescu, Adrian Majuru și Pavel Șușară. Moderator: Iuliana Miu

Oferta editorială a Muzeului Municipiului București este extrem de variată. Pentru Bookest 2018 s-au pregătit peste 35 de titluri ale publicaţiilor proprii, precum cărţi de specialitate, albume, cataloage de colecţie sau de expoziţie.

Dintre lucrările recent apărute la Editura Muzeului Municipiului Bucureşti care se vor găsi la stand menționăm:

* Adrian Majuru, Ana Iacob, Bucureşti un portret: „Novecento”

* Bucureștii Sfinților Brâncoveni (vol. colectiv)

* Cezar Petre Buiumaci, Orașul din oraș

* Daniela Lupu, Tiparul și cartea din Ţara Românească în epoca domniilor fanariote (1716-1821)

* Pentru o istorie a simbolurilor. Tatuajul în România (vol. colectiv)

* Adrian Majuru, Mihai I. Grăjdeanu, Tata Moşu. O poveste interbelică

* Ana Iacob, Avangarda fotografilor din Bucureşti. Repertoriul fotografiilor din patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti secolul XIX

* Camelia Ene, Moda în Țara Românească, sec. XVIII – prima jum. sec. XIX. Veşminte si accesorii de epocă din patrimoniul MMB

* Andrei Bârsan, Adrian Majuru, Anii 80. Albumul generației mele în Bucureștiul anilor 80

* Adrian Majuru, Elena Olariu, Octavian Buda, Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă

* Cezar Petre Buiumaci, Ieri și azi în București – Then and now in Bucharest

* Adrian Majuru, Timpul Orașului București

* Adrian Majuru, Elena Olariu, Istoria fizionomiei urbane: de la copilărie la senectute (1800-2000)

* Aura Popescu, Muzeul Gheorghe Tattarescu: Repertoriul de grafică artistică

* Greta Șuteu, Aman pictorul: Repertoriul de pictură al Muzeului Theodor Aman

* Angelica Iacob, Ionica Tărău, Alexandra Zbughea: Pictorul Theodor Aman: carte de colorat pentru copii

* Pinacoteca București. Repertoriu de pictură, vol. I

* Adrian Majuru, Un muzeu se deschide către public

* Angelica Iacob, București – un oraș pentru fiecare

* Theodor Ignat, Cultura Gumelnița pe Valea Mostiștei

* Adrian Majuru, Lelia Zamani, Vladimir Crețulescu ș.a.: Leipzig – Bukarest – Leipziger Strasse: eine europaische Geschichte

* Adrian Majuru, Minovici – 100 de ani de pionerat: 1850-1950

* Dan Pîrvulescu, Monedele Țării Românești în timpul domniei lui Radu I

Volumele sunt accesibile și la muzeele noastre, iar întreaga ofertă editorială este prezentată aici: https://muzeulbucurestiului.ro/magazin.html

Iubitorii de carte sunt invitați și așteptați cu drag la standul comun MMB-MNLR unde, în zilele de 2 și 3 iunie vizitatorii pot participa și la un Live drawing cu Mihai Grăjdeanu, autor de benzi desenate, începând cu ora 17.00.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508