spot_img

Muzică și poezie în locuri încărcate de istorie

Stagiunea “Sunetul Muzicii”- ediția a X-a de la Castelul Peleș și Mogoșoaia Clasic Fest- ediția a VII-a, eveniment organizat la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vor avea un numitor comun: un eveniment muzical poetic prilejuit de împlinirea a 125 de ani de la moartea lui Piotr Ilici Ceaikovski și a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Coșbuc. Recitalul de la Sinaia, organizat de Muzeul Național Peleș și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România va avea loc sâmbătă, 26 mai 2018, de la ora 16.00, iar cel de la Palatul de la Mogosoaia, organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores, se va desfășura duminică, 27 mai 2018, de la ora 12.00. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Vor fi spectacole deosebite, în care armoniile imaginate de Ceaikovski în seria de miniaturi “Anotimpurile” op.37 se vor îmbina cu poezii de Coșbuc, inspirate de cele patru anotimpuri. Pentru a realiza o călătorie autentică în spiritul creației ceakovskiene, ghid vă va fi tânăra și foarte valoroasa pianistă de origine rusă Diana Voronetskaya. Mari voci ale scenei românești vor interpreta poezii ca: „Vestitorii primăverii”, „Noapte de vară”, “Toamna” sau “Iarna pe uliță”.

Accesul se face pe baza de invitație, care poate fi obținută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Diana Voronetskaya s-a născut în 1999 la Chişinau. A urmat cursurile Școlii de Arte „Alexei Stârcea”, unde a studiat cu profesoara Natalia Nețic. A absolvit Liceul Republican de Muzică „Serghei Rahmaninov” și este studentă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chişinau, clasa profesorului Anatol Lapicus. Timp de 10 ani a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale. Cele mai importante competiții la care a fost laureată sunt: „Carl Filtsch” de la Sibiu, „Lira de aur” de la Suceava, „Milenium Piano” de la Bucureşti, Jocurile Delfice, Concursul internațional „A.Caramanov” în Ucraina, „Jocuri Veszprém” în Ungaria, „Blossoming” în Republica Cehă, „M.P.Mussorgsky” în Rusia. In luna mai 2017, a cântat în deschiderea concursului „Frederic Chopin” cu Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău. În iulie 2017 a participat la un curs de măiestrie susținut de Gintaras Janusevicius în Lituania. De curând a fost solistă a Orchestrei Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinau, la pupitrul dirijoral aflându-se Mihail Agafița.

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Organizatori Mogoșoaia Clasic Fest: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociația Culturală “Pro Valores”.

Organizatori Stagiunea “Sunetul Muzicii”: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunități la tine acasă” și Muzeul Național Peleș.

Parteneri Stagiunea “Sunetul Muzicii”: Banca Transilvania, ExcesMusic și Asociaţia Pro Valores.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.roonlinegallery.roJurnalMM.ro, Capital cultural, Agenția de carte, România pozitivă, Bucureșteni.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508