spot_img

Lansarea volumului ”Poeți reprezentativi ai postmodernității”, de Geo Vasile

Duminică, 3 iunie 2018,  ora 15.30- 16.00, scena ARCA, în cadrul Bookfest, va avea loc lansarea volumului ”Poeți reprezentativi ai postmodernității”, de Geo Vasile, apărut la editura Eikon. Invitată, alături de autor, Maria-Ana Tupan.

CUPRINS

Poezia în căutarea divinității pierdute

GEORGE BACOVIA. DE LA SIMBOLISM LA MINIMALISMUL POSTMODERN
Conjuncția astrală George Bacovia
Octavian Soviany sau Don Giovanni căutarea Sf. Graal
Ion Stratan. Manualul fugii de lume
Gheorghe Izbășescu. Poeme în limbaj alcalin
Valeriu Armeanu. Elegii – Elegie, ediție bilingvă
Virtuțile terapeutice ale poeziei
Paul Vinicius. Amare Vinicius est
LUCIAN BLAGA, EPICENTRUL SUFLETULUI ROMÂNESC ȘI UNIVERSAL
Conjuncția astrală Lucian Blaga
Ion Chichere. Lumină, amnios, iubire
George Vulturescu. Arhiva de fulgere
Adrian Popescu. Cartea reginei
Aurel Rău. Apostolat și revelație
Liguria în treizeci de sonete
Dumitru Nicodim. Un avatar postmodern al lui Omar Khayyam
Cassian Maria Spiridon. Hierofanii
ION VINEA. PARADIS DESTRĂMAT, HIPNOZĂ ȘI DESCÂNTEC
Conjuncția astrală Ion Vinea
Mariana Marin. Aur otrăvit
Ioan Țepelea. Ritual și predicție
A cuprinde sfera
Gellu Dorian Umbra lui Kafka pe Podul Sfinților
Ion Cristofor. Poezia în vremuri de ciumă
“Pe o ruină de vorbe fumegă trupul meu tânăr”
Teo Sandu. Mic tratat existențialist
Mihaela Oancea sau estetica desmărginirii
Angi Melania Cristea. Ingenuitate, ingeniozitate, straneitate
GELLU NAUM SAU SINTAXA LABIRINTULUI
Conjuncția astrală Gellu Naum
Cristian Popescu. Arta Popescu sau elogiul nebuniei
Liviu Georgescu. Apocalipsa, efecte speciale
Virgil Mazilescu sau proscrisul soarelui negru al onirismului
Gabriel Cojocaru sau sarea amară a tămăduirii
Dan Iancu. Simpozion platonic, crepuscul și tandrețe
Ofelia Prodan. No Exit
Ion Mureșan. Reflexivul, smeritul, neo-expresionistul rebel
ION BARBU, GEOMETRIE ȘI EXTAZ
Conjuncția astrală Ion Barbu
Angela Marinescu. Jocul poetic ca sinucidere lentă
Aurelian Titu Dumitrescu sau scrisul direct pe lumină
Ioana Dinulescu. Viața & lucrarea Bănesei
Noile aventuri ale văduvei trandafirii
Codruț Radi sau poezia ce se exprimă pe sine
Liviu Pendefunda. Viziuni cifrate
CEZAR IVĂNESCU, EXORCISM POLIFONIC AL MORȚII
Conjuncția astrală Cezar Ivănescu
Gabriela Crețan. Coincidența contrariilor, un trop ontologic
Ruxandra Niculescu. Grafitti pe giulgiul timpului
Daniel Corbu. În absența zeului, poetul…
ION HOREA. VIA CRUCIS
Iconografie transilvană, sunetul perfecțiunii
Bucuria nașterii unui vers
Conjuncția astrală Ion Horea
Victor Munteanu. Iubirea, mai presus de puterea cuvântului
Eugen D.Popin. Multum in parvo
Elogiul viului vs nihilismul activ
Gheorghe Simon. Izvorul nemuritor al verbului divin
Maria Calciu. Repertoriul derealizării
Lidia Stăniloae. În lumina taborică
Poetul-monah Ignatie Grecu: laudatio și rugăciune
Traianus, călugăr fără schit
RADU STANCA. SPECTACOLUL DE ADIO
Conjunctura astrală Radu Stanca
Mihai Ursachi. Histrion în aur și purpură
Traian T.Coșovei. Un trapezist al metaforei
Daniela Șontică. Recital cu personaje
Amor vincit omnia în dicțiunea lui Ștefan Manasia

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508