Festivalul Comediei Românești festCO, ediția a XVI-a

mai 11th, 2018 | By | Category: Eveniment

În perioada 20-27 mai 2018, Teatrul de Comedie din București vă așteaptă la cea de a XVI-a ediție a FESTIVALULUI COMEDIEI ROMÂNEȘTI– festCO 2018, eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie. Înființat în 2003, la inițiativa lui George Mihăiță, festCO duce mai departe în acest an centenar demersul de a promova comedia românească de calitate, invitând în Capitala țării cele mai bune spectacole bazate pe texte românești. În cadrul secțiunii CONCURS vor fi prezentate 9 spectacole, producții ale teatrelor din țară și din București: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Teatrul Dramatic „George Ciprian” Buzău, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul  Act, Teatrul Metropolis, Teatrul Odeon, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul de Comedie și Teatrul Mic. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Pe lângă secțiunea oficială, festCO 2018 sărbătorește umorul autentic și prin spectacole-lectură, proiecții ale unor spectacole de teatru de colecție din arhiva Teatrului de Comedie, proiecții de filme, workshop-uri, spectacole de stradă, lansări de carte, expoziții și multe alte surprize.

În 2018, festCO inițiază o secțiune specială (FOCUS), dedicată marilor culturi teatrale ale lumii. Această ediție propune un dialog teatral cu Republica Polonă, care în acest an aniversează, la fel ca România, un secol de existență națională. La festCO 2018, ambele țări, ambele culturi își celebrează valorile comediei printr-un dialog unic. „Focus Polonia” invită spectatorii români la o sărbătoare a inspirației în care două națiuni se întâlnesc, la Centenar, sub semnul nobil al comediei.

Gala festCO 2018 va avea loc duminică 27 mai, după reprezentația extraordinară a spectacolului Între noi totul e bine de Dorota Masłowska, în regia celebrului Grzegorz Jarzyna.

Programul complet al festivalului și biletele online sunt disponibile pe www.festCO.ro .

Număr de vizualizări :559


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro