spot_img

Editura Herald la Bookfest 2018

La ediţia cu numărul 13 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, la standul Editurii Herald (în noul pavilion B2, la standul A05 din cadrul Romexpo), iubitorii cărţii vor avea ocazia să participe la inedite lansări de carte, evenimente editoriale, sesiuni de autografe şi dezbateri pe diverse tematici alături de autori, traducători şi specialişti în domeniu. Între 30 mai și 3 iunie 2018, Editura Herald aduce în atenţia publicului cititor o serie de noutăţi editoriale ce acoperă o gamă largă de domenii şi interese, de la psihologie, parentaj şi psihoterapie de cuplu până la filosofie, ştiinţă, mindfulness, spiritualitate şi poezie.

Pe scurt, regăsiţi mai jos agenda completă a lansărilor:

Miercuri, 30.05

  • 17:30 – Autobiografia unor personalităţi care au schimbat lumea: Mahatma Gandhi, Nikola Tesla, Winston Churchill, Benjamin Franklin, Sigmund Freud

Invitaţi: Ion Bogdan Lefter, Anca Irina Ionescu, Luisa Neag

Moderator: Sorin Lucaci

  • 18:30 –Poezia Inimii spirituale

Lansarea cărţii Paşi pe Cale de Hazrat Inayat Khan (colecţia „Înţelepciunea inimii”)

Invitaţi: Teodoru Ghiondea, Mihai Liţă

Moderator: Sorin Lucaci

Joi, 31.05

  • 17:30 – Carl Sagan – Cu un pas înaintea Universului

Lansarea cărţii Miliarde şi miliarde de Carl Sagan (colecţia„Mathesis”)

Invitaţi: Cristian Român, Anca Bontaş

Moderator: Sorin Lucaci

Vineri, 1.06

  • 17:30 – Naşterea şi dezvoltarea într-o familie conştientă

Lansarea cărților Naşterea conştientă de Nancy Bardacke  şi Familia conştientă de Shefaly Tsabary (Colecţiile „Mindfulness” şi „Parentaj”)

Invitaţi: Iulia Feordeanu, Simina Angelescu, Sabina Strugariu, Luisa Neag, Gabriela Deniz

Moderator: Sorin Lucaci

  • 18:30 – Musashi –  Cinci cercuri, două săbii, o carte

Lansarea titlului Cartea celor cinci cercuri de Miyamoto Musashi (Colecţia„ZEN”)

Invitaţi: Dragoş Chiric, Bedros Horasangian, Bogdan Bruma

Moderator: Sorin Lucaci

Sâmbătă, 2.06

  • 13:00 – O hartă către sinele copilului

Lansarea cărții Comoara ascunsă de Violet Oaklender (Colecţia „Psihoterapia”)

Invitaţi: Tatiana Chicu, Andreea Neagu, Miruna Techera, Cristina Comanac, Gabriela Deniz

Moderator: Sorin Lucaci

  • 14:00 – Alan Watts: Raportul omului cu lumea materială

Lansarea cărţii Oare materia e totul?de Alan Watts

Invitaţi: Anda Ciobanu, Marius Vornicescu, Mitoş Micleuşanu, Mihai Popa-Radu, Marian Stan

Moderator: Sorin Lucaci

  • 15:00 – O incursiune în istoria ateismului

Lansarea cărţii Istoria ateismului de Ovidiu Morar (Colecţia „Cultură şi civilizaţie”)

Invitaţi: Adrian Niţă, Ion Bogdan Lefter, Ovidiu Morar

Moderator: Sorin Lucaci

  • 16:00 – Poveşti cu o pisică roşie şi alte reverii

Lansarea cărții Poveşti cu o pisică roşie şi alte reverie de Sorin Lucaci şi Paul Suciu (Colecţia „Confluenţe”)

Invitaţi: Claudiu Komartin, Ciprian Burcovschi, Bedros Horasangian, Mitoș Micleuşanu, Mihai Plămadeală, Paul Suciu

Moderator: Sorin Lucaci

  • 17:30 – Mindfulness ca stil de viaţă
  • Lansarea cărţilor Mindfulness în acţiune şi Muncă, sex, bani de Chogyam Trungpa (Colecţia „Mindfulness”)

Invitaţi: Daniela Andreescu, Lucian Negoiţă, Luisa Neag

Moderator: Sorin Lucaci

Duminică, 3.06

  • 12:00 – Nestemate ale budismului tibetan
  • Lansarea cărților: Bardo Thodol Cartea tibetană a morţilor şi Cristalul şi Calea Luminii de Chogyal Namkhai Norbu (Colecţia „Himalaya”)
  • Invitaţi: Alexandru Anton, George Petre, Mihai Liţă
  • Moderator: Sorin Lucaci
  • 13:30 – Doctrina Vibraţiei în Şivaismul din Caşmir

Lansarea cărţii Doctrina Vibraţiei de Mark Dyczkowski

Invitaţi: Adrian Moldovan, Mihai Liţă

Moderator: Sorin Lucaci

  • 15:00 – Sfântul Ioan al Crucii – Lumina din întuneric
  • Lansarea cărții Noaptea întunecată a sufletului, Sfântul Ioan al crucii
    (Colecţia „Spiritualitate creştină”)
  • Invitaţi: Antonio Prestipino, Anca Irina Ionescu, Mihai Liţă
  • Moderator: Sorin Lucaci
  • 16:15 – Dansul vieţii – Armonia pasului în doi
  • Lansarea cărților Ghidul căsniciei, Dansul furiei, Dansul relaţiilor de Harriet Lerner (Colecţia „Pas în doi”)
  • Invitaţi: Gina Enache Tuppad, Alecsandra Liţu, Alin Sebastian Godeanu
  • Moderator: Sorin Lucaci

Eveniment Facebook

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508