spot_img

13.235 de vizitatori, la cele 8 muzee și case memoriale ale Muzeului Municipiului București de Noaptea Muzeelor 2018

Sâmbătă, 19 mai 2018, de Noaptea Muzeelor, 13.235 de vizitatori au participat la evenimentele speciale și au vizitat expozițiile din cele 8 muzee și case memoriale din structura Muzeului Municipiului București (MMB). Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” au putut fi vizitate până la ora 04:00, celelalte obiective având program până după miezul nopții. Expoziții precum „Timpul Orașului”, ”Muzeul Vârstelor”, „Fizionomii unificatoare «Toți în unu»-Povestea unui proiect de țară”, ”Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropozoomorfă – de la artă la identitate”, „Războiul între mit și artă”, „JÓZEF PIŁSUDSKI – om de stat al Poloniei și Europei”, „Imagini ale invizibilului”, ”«Vila Dr. Nicolae Minovici»: RESTITUTIO” și ”Pe urmele trecutului. Colecția «Maria și Dr. George Severeanu»”, precum și expoziția de outdoor de fotografie InstantA au stârnit interesul vizitatorilor până târziu, în noapte. Expozițiilor deschise la Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Nicolae Minovici, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck li s-a adăugat Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei. În acest an, Muzeul Victor Babeș nu a participat la Noaptea Muzeelor, aflându-se în proces de restaurare.

Iubitorii astronomiei au avut ocazia de a vizita la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” noua expoziție permanentă „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie” al cărei subiect este sistemul solar, invită la explorarea acestuia, planetele, stelele și galaxiile, scopul principal al expoziției fiind ilustrarea locului nostru în Univers.

Programul Nopții Muzeelor pregătit de Muzeul Municipiului București (MMB) a fost unul extrem de variat, la fiecare muzeu și casă memorială din componența instituției au fost organizate diverse evenimente care au îmbinat programul muzeal cu cel teatral și muzical, oferind o paletă generoasă a activităților astfel încât experiența culturală și istorică  a fiecărui vizitator să rămână una de referință.

Anul acesta, Muzeului Municipiului București a organizat evenimente speciale

la toate cele 8 instituții culturale aflate în componența sa. Pe lângă expoziții, vizitatorii au beneficiat de concerte, spectacole de poezie și muzică, statui vivante și re-enactment istoric.

Detalii despre evenimentele organizate de Muzeul Municipiului București:  https://www.muzeulbucurestiului.ro/evenimente.html

***

Expoziții deschise la:

Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr.2), marți – duminică, orele 10.00 – 18.00

  • Timpul Orașului
  • Fizionomii unificatoare. «Toți în unu» – Povestea unui proiect de țară
  • Vindecări miraculoase – Marius Bunescu
  • Józef Piłsudski – om de stat al Poloniei şi Europei
  • Imagini ale invizibilului
  • Expoziţia outdoor de fotografie InstantA

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00

  • Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute
  • În aproierea sfinților – frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani (Lapidarium)
  • „Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropozoomorfă – de la artă la identitate”

Muzeul de artă populară Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1), miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00

  • Știință Și Etnicitate. Cercetarea Antropologică în România anilor ’30
  • «Vila Dr. Nicolae Minovici» : Restitutio

Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26), miercuri – duminică, orele 10:00-18:00

  • Obiecte preistorice din colecţia Severeanu
  • Pe urmele trecutului. Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu”

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu (Bd. Lascăr Catargiu nr. 21)

  • „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie”

Vizitați și:

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr.16), miercuri – duminică, orele 10:00-18:00

Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 iunie nr. 36-38), miercuri – duminică, orele 10:00-18:00

Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8), miercuri – duminică, orele 10:00-18:00

Participați la:

Observații astronomice și prezentări de Planetariu (Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu – (Bd. Lascăr Catargiu nr. 21)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508