spot_img

Recital de pian Eduard Kunz, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică “J.S.Bach”- ediţia a VIII-a

Marți, 24 aprilie, ora 18.00, la Sala cu Orgă, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală „J.S.Bach” organizează un recital extraordinar al pianistului de renume mondial Eduard Kunz, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „J.S.Bach”. Festivalul Internaţional de Muzică „J.S. Bach”, este un eveniment organizat de Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală „J.S.Bach” ce va avea loc în perioada 24 – 30 aprilie 2018. Ajuns la cea de-a opta ediţie ediţie, festivalul a avut de-a lungul timpului invitaţi valoroşi din Germania, Italia, Polonia, Ungaria, Franţa, Spania, Olanda, Elveţia, Rusia şi Ucraina.

Agenda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului include patru concerte cu invitați speciali din România, Rusia, Germania, Polonia, Ucraina și Republica Moldova.

Deschiderea Festivalului va avea loc pe 24 aprilie, 18:00, cu un recital susținut de pianistul de renume mondial Eduard Kunz, care va prezenta un program din  creația lui J.S. Bach, Serghei Rahmaninov și Franz Liszt. Multiplu laureat al concursurilor internaţionale, Eduard Kunz are în palmares nu mai puţin de 15 premii (Locul I), primite în cadrul competiţiilor de profil din lume, fiind nominalzat de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine. Din 2011, pianistul deține titlul onorific „Global Yamaha Artist”, conferit de celebra companie japoneză.
Festivalul va continua pe 26 aprilie, 18:00, cu programul „BACH BEYOND” („Dincolo de Bach”), oferit de SIGNUM saxophone quartet din Germania. Concertul se înscrie în tradiția festivalului de a prezenta muzica lui Bach fie prin prisma altor genuri, precum jazz-ul, rock-ul etc., fie prin intermediul aranjamentelor pentru unele instrumente care nu existau pe vremea marelui compozitor. În cazul formației SIGNUM este vorba de saxofon. Cei patru muzicienii vor purta publicul într-o călătorie prin muzica lui Bach, dar și a autorilor  contemporani care s-au inspirat din creația lui, în program fiind incluse și aranjamente pentru cvartet de saxofoniști de Steve Reich, David Maslanka și Marcelo Zavros.
Pe 28 aprilie, 18:00, va avea loc un recital de orgă, susținut de Jan Bokszczanin, reputat organist,  profesor la Universitatea de Muzică „Frederic Chopin” din Polonia. În concert vor mai participa violoncelistul Cristian Florea (România/Germania) și flautistul Ion Negură jr., care vor cânta în duet cu distinsul organist. În program: creații de J.S. Bach, Francois Couperin, Eduard Khagagortian, Heitor Villa-Lobos, Flor Peeters și Felix Mendelssohn Bartholdy.

Festivalul se va încheia în data de 30 aprilie, 18:00, cu un concert vocal-simfonic, prezentat de Orchestra Națională de Cameră, Corul  Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, având ca soliști vocali  –  artiștii Operei Naționale Ana Cernicova (soprană), Ghiulnara Raileanu (soprană), Lilia Istratii (mezzo-soprană), Victor Novițchi (tenor),  Alexei Digore (bariton). În calitate de invitați – un grup de suflători din Ucraina. Dirijor – maestrul Cristian Florea. Programul este alcătuit din trei lucrări – Suita orchestrală nr.3, BWV 1068,  Cantata „Ich habe genung” pentru bariton și orchestră, BWV 82  și monumentalul „Magnificat” pentru soliști, cor și orchestră, BWV 243 de J.S. Bach.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău, Radio Datina.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508