spot_img

Festivalul de Film Românesc de la Londra: ”Inimi dispărute”

În perioada 18 – 22 aprilie 2018, la Londra, se desfășoară cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Film Românesc, sub titlul ”Inimi dispărute”. Proiecțiile au loc în spațiul cunoscutei săli de cinema din centrul Londrei: Curzon Soho. Festivalul prezintă producţii cinematografice românești de excepție: ”POROROCA” (regia Constantin Popescu), ”BREAKING NEWS” (regia Iulia Rugina), ”ANA, MON AMOUR” (regia Călin Peter Netzer), ”MARIȚA” (regia Cristi Iftime) și ”CHARLESTON” (regia Andrei Crețulescu). Vor fi prezenți la proiecțiile londoneze regizorii Cristi Iftime (Marița) și Andrei Crețulescu (Charleston), actorul Bogdan Dumitrache (Pororoca) și producătorii Bogdan Crăciun (Breaking News), Oana Iancu (Ana, Mon Amour) și Codruța Crețulescu (Charleston). Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul festivalului.

Trailerul festivalului, realizat de firma Medium Rare, poate fi vizionat aici: https://vimeo.com/263932759

Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR) este un brand care a împlinit paisprezece ani. Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti importante ale anului în Marea Britanie. Este un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată.

“FFR este o iniţiativă independentă, non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. Managementul festivalului este asigurat de compania britanică de consultanță artistică Profusion International. Suntem o organizație independentă, un mic grup de persoane pasionate și dedicate muncii lor, care țin să prezinte, an de an, un regal cinematografic românesc în Marea Britanie.

Scopul Festivalului de Film Românesc de la Londra este să comunice cu publicul, un public deschis, căruia îi face plăcere să celebreze succesul filmului românesc.”  (Ramona Mitrică, director festival)

Programul detaliat al festivalului poate fi consultat aici: www.rofilmfest.com

Miercuri 18 aprilie, 6.10 pm

POROROCA (regia Constantin Popescu)

Premieră în Marea Britanie. Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul BOGDAN DUMITRACHE

Viața unui cuplu se schimbă radical când fiica mai mică este dată dispărută. Un film despre vină, durere, furie și deznădejde.

Actori: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Adela Mărghidan, Ştefan Răuş, Ioana Flora

Joi 19 aprilie, 6.30 pm

BREAKING NEWS (regia Iulia Rugină)

Premieră în Marea Britanie. Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu producătorul BOGDAN CRĂCIUN

O echipă de televiziune este implicată într-un accident în care cameramanul moare. Reporterul trebuie să facă un material ”in memoriam” despre coleg. Ce alegi să redai din viața unui om? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?

Actori: Andi Vasluianu, Voica Oltean, Ioana Flora, Oxana Moravec

Vineri 20 aprilie, 6.10 pm

ANA, MON AMOUR (regia Călin Peter Netzer)

Premieră în Marea Britanie Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu producătorul OANA IANCU

După ce a câştigat Ursul de Aur cu filmul Poziţia copilului, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un proiect ce explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om. Ana, mon amour este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.

Actori: Diana Cavallioti, Mircea Postelnicu, Carmen Tănase

Sâmbătă 21 aprilie, 6.30 pm

MARIȚA (regia Cristi Iftime)

Premieră în Marea Britanie Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul CRISTI IFTIME

Marița sau câte poveşti nostalgice pot încăpea într-o Dacie. Un film despre înstrăinarea profundă a unor oameni dintr-o familie obișnuită.

Actori: Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime

Duminică 22 aprilie, 3.00 pm

CHARLESTON (regia Andrei Crețulescu)

Premieră în Marea Britanie. Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul ANDREI CREȚULESCU și producătorul CODRUȚA CREȚULESCU.

Charleston e povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, format din doi bărbaţi şi femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love story neconvenţional cu parfum retro, un cocktail pop condimentat cu umor negru, emoţie şi cu o coloană sonoră eclectică.

Actori: Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Dorian Boguță, Andreea Vasile

Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de compania britanică Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon din Londra.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni

Evenimentul este susținut de GatevilleTraduceri AutorizateROMANi-ONLiNE.co.uk, Profusion Romania

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508