„Zeițe și șamani în credințele străvechi”, conferință la Palatul Șuțu

apr. 24th, 2018 | By | Category: Eveniment

Joi, 26 aprilie 2018, de la ora 19.00, la Muzeul Municipiului București – MMB (Palatul Șuțu), va avea loc Conferința „Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropo-zoomorfă – de la artă laidentitate”, cu Theodor Ignat, Șef Birou Arheologie al MMB.

Tematica expoziției ”Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropo-zoomorfă – de la artă la identitate” a fost influențată de structura Colecției de Arheologie a Muzeului Municipului București, care  deține o impresionantă varietate de figurine antropomorfe și zoomorfe,  cea mai mare parte fiind încadrate în perioada neo-eneolitică, dar și o serie de piese aparținând epocii bronzului și celei de-a doua epoci a fierului (La Téne).

Piesele provin din săpăturile arheologie desfășurate în preajma Bucureștiului la început de secol XX în așezările Boian-Gumelnița de la Vidra, Măgura Jilava, Chitila Fermă, Cernica, dar și cele mai târzii de la Cățelu-Nou sau Popești.

Intrarea: 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Palatului Suțu, în termen de 30 de zile. Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Număr de vizualizări :353


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro