spot_img

Programul lunii aprilie, la Teatrul Arte dell’Anima

AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul Teatrului Arte dell’Anima, în luna aprilie 2018.

„MILK ON FIRE” la CCUNB

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă în data de 14 aprilie, de la orele 19:00 la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din strada 11 iunie, nr. 41 la spectacolul „Milk on fire” scris și regizat de Radu Pocovnicu. Un spectacol cu Lorena Luchian, Crina Lință, Mia Crișan și Ana-Maria Irimia.

Ieșim tot mai învinși din conflictele de idei din Online. Învinși pentru că, în orice dezbatere virtuală care suscită opinii contrare, fie că vorbim de Homosexualitate, Politică sau Biserică (subiecte sunt multe) – nu există câștigători. Doar ură. O ură imensă, inumană, pe care nu o experimentăm direct, pentru că nu are față. De aceea, orice combatant virtual face din noi un potențial criminal. Vrei să vezi, totuși, cum arată acesta? Gândește-te, poate ești tu. Sau un prieten, o cunoștință, în ultimă instanță o persoană umană în carne și oase?…

Vino la „Milk on fire”, unde 4 femei sunt angrenate într-un conflict pe tema alăptatului în public. Ce mai poate fi salvat după ce totul e aruncat în vertijul hate-speech-ului? Concluziile le trageți singuri. Daca există concluzii…

Distribuție: Crina Lință, Lorena Luchian, Mia Crișan și Ana-Maria Irimia

Regie și text: Radu Pocovnicu

Scenografie: Ruxandra Manolovici

Coregrafie: Alina Iacov

Durată: 1h

Producție: Teatrul Arte dell’Anima

Adresă: Strada 11 iunie, nr. 41, sector 4, București.
Rezervări bilete: Tel: 021.336.43.40

*Biletele sunt disponibile în rețeaua IaBilet și Bilet.ro sau la Casa de Bilete a Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”.

„Lettice și Leușteanul” – la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu în data de 16 aprilie, orele 19:00 la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din strada 11 iunie, nr. 41.

O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

„Lettice și Leușteanul” este o savuroasă comedie satirică care spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet, ghid turistic la Conacul Fustian și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei, „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate. Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperim împreună pe 16 aprilie, de la orele 19:00 la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din strada 11 iunie, nr. 41!

Distribuția: Lettice Douffet – Crina Lință, Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu, Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș

Regie: Geanina Hergheligiu

Pictură décor: Alina Mavru

Sound&light: Alex Bibere

Producție: Teatrul Arte dell’Anima

Durata: 1h 45’

Adresă: Strada 11 iunie, nr. 41, sector 4, București.  Rezervări bilete: Tel: 021.336.43.40

*Biletele sunt disponibile în rețeaua IaBilet și Bilet.ro sau la Casa de Bilete a Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”.

„Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec

Pe 17 aprilie, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase în strada Făinari, nr. 17D.

Un El și o Ea. Două personaje arhetipale care trăiesc nouă nopți de iubire. Un Adam și o Eva? Eros și Thanatos?

Un om și… cine oare? Doi tineri petrec împreună nouă nopți la limita dintre transcendență și cădere și fiecare noapte creează un univers magic, efemer și irepetabil. Nouă nopți sau nouă ceruri?

„Nouă nopți sunt de ajuns pentru a cunoaște pe cineva, pentru a te îndrăgosti și a te topi in iubire? Nouă nopți sunt de ajuns pentru a înțelege sensul existenței, pentru a învăța să te desprinzi de lucrurile mundane și pentru a te transforma în conștiință pură, parte a tot ceea ce este, a fost și va fi vreodată?”, din cronica 4arte de Cristina Mitrea.

Distribuție: Rusalina Bona, Voicu Aaniței

Regie și scenografie: Diana Tănase

Muzică originală: Adrian Piciorea

Durată: 1h 10’

Producție: Teatrul Arte dell’Anima

Preț bilet: 30 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail:
teatru@artedellanima.ro.


*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/frumoasa-calatorie-a-ursilor-panda-povestita-de-un-saxofonist-care-avea-o-iubita-la-frankfurt-866/ și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

„Treapta a noua” la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima vă invită la spectacolul Treapta a noua de Tom Ziegler, regia Mihaela Bețiu, sâmbătă, 21 aprilie, de la orele 19:00 la sediul nostru din strada Făinari, nr. 17D!

Suspans, emoții, trăire și curaj, toate acestea într-un spectacol plin de umor, asumare și ironie.

„Treapta a noua“, este povestea unei femei – Joanna McNeil – care s-a tratat timp de șase ani de alcoolism și care încearcă acum, cu ajutorul prietenei sale, Eleanor Houser, să repare răul pe care l-a făcut familiei sale din cauza dependeței de alcool. Acțiunea se desfășoară în ziua în care Melissa Wright, fiica sa de 16 ani, vine în vizită la mama sa, prima oară după abandon. De-a lungul celor câteva încercări de a-și recupera simpatia fetei, Joanna mai are parte și de câteva surprize, fie ele plăcute sau neplăcute, culminând cu apariția lui Tracy – o toxicomană adolescentă, ce vede în Joanna mama pe care ea nu a avut-o niciodată.

DISTRIBUȚIE: Melissa: Roxana Văduva , Joanna: Carla Mihai, Tracy: Andreea Mera, Eleanor: Ioana Nicolae

Clasă coordonată de prof. univ. dr.: Adrian Titieni
Proiect coordonat de lect. univ. dr.: Mihaela Bețiu
Scenografie si costume: drd. Mihaela Popescu
Coord. prof. univ. dr. Ștefania Cenean

O producție UNATC „I. L. Caragiale”.

Durată: 1h 30’
Preț bilet: 30 lei / 25 lei redus

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail:
teatru@artedellanima.ro.


*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici:
https://www.mystage.ro/spectacole/treapta-a-noua-869?af=41 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

„Nenumitul Edi Cârlan” la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima prezintă în data de 25 aprilie, orele 19:00, spectacolul „Nenumitul Edi Cârlan”, regia Alexandru Unguru.

„Nenumitul Edi Cârlan”  este produsul realității noastre. O realitate robotizată care pare smulsă din cele mai ciudate coșmaruri. Protagonistul parcurge călătoria sa fiind însoțit episodic de oameni ce își sunt suficienți. Însă toți simt nevoia să îi mărturisească cu obstinație că lumea în care trăiește îi rămâne un mister pe care ei l-au elucidat de mult. Fiecare dintre ei este Zeul propriei lumi.

Îl privim pe Edi în 12 ipostaze din care nu se poate sustrage. Inevitabilul se produce. Doar de aia e inevitabil. Toți încearcă să îl dezlege de sinele său. Toți îi oferă o poartă spre Rai. O comedie mai mult dulce decât amară după care fiecare spectator va descoperii cel puțin o rază de speranță.

Edi e un cârlan. Un miel, poate al Domnului, sau poate nu, dar cu siguranță un miel care a fost înțărcat. S-a rupt de prima familie și s-a aruncat în marea familie a lumii. Iar lumea cea măsurată de Marele Arhitect pare a nu fi creată pe măsura lui. Haideți să măsurăm împreună cu Edi drumul până la Dumnezeu și vedem dacă la capăt mai e cineva sau vom găsi un bilețel cu: „mă întorc în 5 minute”.

Un spectacol cu Eduard Cîrlan.

Vocile: Alexandra Laura Badea, Ana Donosă, Ștefan Huluba, Iulian Sfircea, Ionuț Oprea, Sever Bârsan, Eugen Bănică, Ionuț Niculae, Bogdan Marhodin, Sergiu Fleșner, Herovanu Miruna, Costin Dogioiu, Monica Ciută, Bogdan Costea, Steliana Bălăcianu.

Intro: Alex Popa

Regia & text: Alexandru Unguru

Sound design: Sever Bârzan

Scenografie și Afiș: Cristian Stănoiu

Preț bilet: 25 lei / 20 lei redus

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail:
teatru@artedellanima.ro.

*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/nenumitul-edi-carlan-960 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

„MILK ON FIRE” la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă în data de 26 aprilie, de la orele 19:00 la sediul său din strada Făinari, nr. 17D la spectacolul „Milk on fire” scris și regizat de Radu Pocovnicu. Un spectacol cu Lorena Luchian, Crina Lință, Mia Crișan și Ana-Maria Irimia.

Ieșim tot mai învinși din conflictele de idei din Online. Învinși pentru că, în orice dezbatere virtuală care suscită opinii contrare, fie că vorbim de Homosexualitate, Politică sau Biserică (subiecte sunt multe) – nu există câștigători. Doar ură. O ură imensă, inumană, pe care nu o experimentăm direct, pentru că nu are față. De aceea, orice combatant virtual face din noi un potențial criminal. Vrei să vezi, totuși, cum arată acesta?

Gândește-te, poate ești tu. Sau un prieten, o cunoștință, în ultimă instanță o persoană umană în carne și oase?…

Vino la „Milk on fire”, unde 4 femei sunt angrenate într-un conflict pe tema alăptatului în public. Ce mai poate fi salvat după ce totul e aruncat în vertijul hate-speech-ului? Concluziile le trageți singuri. Daca există concluzii…

Distribuție: Crina Lință, Lorena Luchian, Mia Crișan și Ana-Maria Irimia

Regie și text: Radu Pocovnicu

Scenografie: Ruxandra Manolovici

Coregrafie: Alina Iacov

Durată: 1h

Producție: Teatrul Arte dell’Anima

Preț bilet: 25 lei / 20 lei redus

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.


*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/milk-on-fire-910?af=41 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508