POEȚI la MERU: Bâlici, Cuc, Drăgoi, Pintea, Popa si Văsieș

mart. 11th, 2018 | By | Category: Eveniment

Joi, 15 martie 2018, de la ora 19:00, în cafeneaua Meru din Iași, Zidul de Hârtie vă invită la a doua ediție a întâlnirilor POEȚI LA MERU. Moderatorii întâlnirii sunt poeții Matei Hutopila și Florin Dan Prodan iar invitații lor, șase tineri poeți din Transilvania.

Mihnea Bâlici (n. 1998, Piatra Șoimului). Olimpic internațional. Talentat. Înalt. A citit la Thoreau (Cluj) și la Blecher (București). Urmărit și așteptat.

Valeriu Cuc (n. 1991, Oradea). Un obișnuit al clubului de lectură „Nepotu lui Thoreau” din Cluj, a citit și la lecturile Blecher. Publicat în „Vatra”. Spontan. Lucid. Pe cît umor tăios pe omul Cuc, pe atîta nostalgie toskă în poemele sale.

Vlad Drăgoi (n. 1987, Codlea). Debut în proză cu „Istoria artelor sau memoriile unui veleitar incognito” (Lumen, 2009). În 2013 scoate volumul de poezie „Metode” (Casa de editură Max Blecher), care îl face pe loc vedetă. Mai scoate poezie în 2015, „Eschiva” (Cartea românească) și în 2017, „sergio leone” (Charmides). Desemnat „Tînărul scriitor al anului” în 2015 și 2017 la Gala tinerilor scriitori. & alte premii.

Andrei Pintea (n. 1990, Bistrița). Biografia învăluită în mister. Poet între poeți, se bucură de mare apreciere în breaslă.

Florentin Popa (n. 1989, Băicoi). A scos „Trips, heroes & love songs” (Casa de editură Max Blecher, 2013) și „Efrafa” (Charmides, 2017). Premiul „Iustin Panța” pentru debut. Scrie poezie de rară frumusețe și unicitate.

Alex Văsieș (n. 1993, Bistrița). A publicat „lovitura de cap” (casa de pariuri literare, 2012), „Instalația” (Cartea românească, 2016) și „Oana Văsieș” (Charmides, 2016), ultimele două făcînd reale valuri în micuțul peisaj al poeziei ro. „Tînărul poet al anului” în 2016.

Număr de vizualizări :826


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro