Duo Kitharsis, invitat să concerteze în Holul de Onoare al Castelului Pelișor

mart. 31st, 2018 | By | Category: Eveniment

La Castelul Pelișor din Sinaia debutează ediția a X-a a Stagiunii „Sunetul muzicii”, organizată de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din Romania (UCIMR) şi Muzeul Naţional Peleş. Sâmbătă, 31 martie 2018, de la ora 14:30, la în Holul de Onoare al Castelului Pelișor, sub genericul „Armonii florale”, va evolua Duo Kitharsis, una dintre cele mai apreciate duo-uri de chitară din România. Publicul este invitat și cu acest prilej să viziteze Domeniul Peleș și să redescopere acustica regală a saloanelor de patrimoniu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Intrarea va fi liberă iar accesul la eveniment se face în baza invitaţiei care poate fi solicitată la adresa: peles.ro@gmail.com

Având o carieră internațională impresionantă, Duo Kitharsis va aborda sâmbătă la amiază un program inedit de chitară clasică ce propune un itinerariu plin de energie, melancolie și pasiune în istoria muzicii tradiționale românești.

Programul abordat de artiștii invitați este alcătuit în consonanță cu aniversarea Centenarului Marii Uniri și va cuprinde adaptări pentru duo de chitară clasică a diferitelor dansuri tradiționale românești precum: „Sălcioara”, „Poarga românească”, „Brâul”, „Buciumeana”, „Mărunțel”, „Pe picior”, dar și creații originale inspirate de folclor, prin viziunea compozitorilor C. Ștefănescu Pătrașcu, B. Bartók, É. Satie, J. Rodrigo, M. de Falla.

Duo Kitharsis este format din artiștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, muzicieni de exceptie, laureați cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Olsztyn (Polonia, 2014), dar și cu numeroase alte distincții precum Locul I la Concorso di Esecuzione Musicale „Citta di Piove di Sacco” (Padova, Italia, 2014), Locul I la Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale Castel Ritaldi (Italia, 2014) sau Locul al II-lea la Concursul International de „Duo de Chitară” L.I.G.I.T.A. (Liecthenstein, 2016).

„Duo Kitharsis, au câștigat primul lor premiu important în anul 2014, la concursul «Drumul spre celebritate» când au câștigat marele premiu al competiției. Ne bucurăm foarte mult că ulterior, cei doi talentați chitariști, au confirmat și prin câștigarea marilor competiții internaționale care au urmat. Concursul «Drumul spre celebritate» a fost organizat de Asociația «ProValores», cu sprijinul UCIMR și al programului său, «Oportunități la tine acasă», dedicat promovării și susținerii tinerilor artiști excepționali din România. Grație continuității acestui program, putem organiza astăzi această stagiune de concerte și multe alte proiecte”, a declarat Sebastian Gheorghiu, manager de proiecte  UCIMR.

De-a lungul timpului, de la fondarea sa din 2009, Duo Kitharsis a concertat pe scene importante din Franța, Germania, Italia, Polonia, alături de renumiți muzicieni și de mari orchestre naționale.. Duo Kitharsis cântă pe instrumente realizate de către lutierul român Alexandru Marian. (http://chitareconcert.wordpress.com/)

Stagiunea „Sunetul muzicii” va mijlocii și în acest an 10 întâlniri între marea muzică şi iubitorii artei sunetelor, transformându-se într-o atracţie culturală unică pe Valea Prahovei. Recitalurile de la Castelul Peleş, bijuterie arhitectonică, simbol cultural, istoric şi estetic românesc – se vor defăşura în perioada martie – octombrie 2018, iar printre invitaţi se numără: Cvartetul cu pian “CAUDELLA”, pianista Diana Voronetskaya, chitaristul Costin Soare, acordeonistul Fernando Mihalache, Cvartetul Chordis și invitați ai Festivalului ICon Arts. De asemenea în acest an vor avea loc și două concerte de jazz, unul susținut în luna mai de Toma Dimitriu & friends, iar cel de-al doilea în luna octombrie de Blue Noise.

Amănunte pe: https://asociatiaprovalores.ro

Organizatori: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă” şi Muzeul Naţional Peleş

Parteneri: Banca Transilvania, ExcesMusic şi Asociaţia Pro Valores.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, onlinegallery.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, România pozitivă.

Număr de vizualizări :553


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro