spot_img

Compania de Librării București și Editura Rao lansează campania ”Primăvara autorilor”

Compania de Librării București și Editura Rao anunță lansarea unei campanii de sesiuni de autografe intitulată ”Primăvara autorilor”, campanie care se desfășoară în perioada 20 martie – 30 aprilie 2018, fiind dedicată promovării autorilor români și cărților acestora. Iubitorii de carte româneasca sunt, așadar, invitați la o serie de întâlniri cu scriitori consacrați care, prin cărțile publicate, readuc în prim-plan teme de importanță istorică, precum Centenarul Marii Uniri sau povestea dinastiei regale din țara noastră, prin cei trei regi care au făurit România modernă: Carol I, Ferdinand și Mihai I. ”Primăvara autorilor” aduce în atenția publicului cititor opt autori români și operele lor valoroase, în cadrul unor evenimente care se vor desfășura în două dintre cele mai cunoscute librării CLB, respectiv Librăria Luceafărul (Bdul Unirii nr. 10, bl 7B, sector 4) și Librăria Sadoveanu (str. Edgar Quinet, nr. 10, sector 1).

Calendarul sesiunilor de autografe este următorul:

  • Marian Nazat (Lumea de azi) – 27 martie, ora 17.30, Librăria Luceafărul

Invitați: scriitorii Freddy Gârbaci și Nicolae Dan Fruntelată

  • Dan Dungaciu (Enciclopedia relațiilor internaționale) – 28 martie, ora 17.30, Librăria Sadoveanu

Invitați: istoricul Alex Mihai Stoenescu și redactorul Brândușa Zărnescu

  • Dinu Săraru (Corrida) – 29 martie, ora 17.30, Librăria Luceafărul

Invitați: prof. univ. dr. Ilie Bădescu, directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române,  jurnalistul Adrian Ursu și directorul Editurii RAO, dl Ovidiu Enculescu

  • Alex Mihai Stoenescu (Introducere în studiul istoriei. Tratat de istoriografie generală) – 13 aprilie, ora 17.30, Librăria Sadoveanu

Invitat: Academician Răzvan Theodorescu

  • Stelian Tănase (Dinastia, Nocturnă cu Vampir) – 19 aprilie, ora 17.30, Librăria Luceafărul

Invitați: criminologul Dan Antonescu și criticul de film Irina Margareta Nistor

  • Bogdan Bucur (Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri) – 20 aprilie, ora 17.30, Librăria Luceafărul

Invitat de onoare: George Ivașcu, Ministrul Culturii și Identității Naționale

  • Radu Călin Cristea (Impăratul cu șapcă)25 aprilie, ora 17.30, Librăria Luceafărul

Invitat: Răzvan Petrescu, redactor

  • Horațiu Mălăele și Oana C. Popescu (De și despre Horațiu Mălăele. Cine-i asta?!) – 27 aprilie, ora 17.30, Librăria Luceafărul

Invitați: jurnalistul Marius Tucă și muzicianul Nicu Alifantis

În plus, campania Primăvara autorilor aduce și un discount de 10% la toate titlurile RAO semnate de autori români, disponibile în librăriile CLB.
Despre Compania de Librarii Bucuresti (CLB):

S.C. „Compania de Librării Bucureşti” S.A. este cea mai extinsă rețea de librării din Bucuresti,  având 45 de librării, cu  o tradiție de  68 de ani de activitate.

Gama de produse este formată din carte, articole de papetarie, rechizite școlare, jocuri, jucării și articole pentru copii, birotică, tipizate și imprimate fiscale, precum și o varietate de produse cadou exclusiviste. În prezent, Compania de Librării București are în portofoliul activ peste 60.000 de articole care sunt comercializate online prin intermediul portalului www.clb.ro, precum și în rețeaua de librării.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508