spot_img

Prima ediție a Galei Premiilor EXCELSIOR își anunță câștigătorii

Duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 14.45, TVR2 a transmis în direct prima ediție a Galei Premiilor EXCELSIOR. Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, evenimentul își propune să premieze cele mai reprezentative coruri școlare din România, să aducă în atenția tuturor talentul noilor generații și să promoveze, totodată, valorile naționale.

Marele câștigător al primei ediții a fost desemnat Corul de Copii și Tineret „Symbol”. Numărul 10 i-a purtat noroc. Deși a cântat ultimul, Corul „Symbol” a reușit să obțină punctajul maxim din partea juriului.

Premiul al II-lea a fost câștigat de Corul de Copii „Unison”. În câștigarea acestui premiu, un rol foarte important l-a avut publicul telespectator, care a votat prin SMS la numărul special dedicat televotingului. Corul de Copii „Unison” a primit șapte puncte de la juriul de specialitate și zece puncte din partea publicului. Astfel, a ajuns să aibă același punctaj precum Corul de Copii și Tineret „Symbol”, câștigătorul fiind departajat, însă, de notele mai mari primite din partea juriului.

Premiul al III-lea a mers la Corul de Copii „Meloritm”, care a primit același număr de puncte atât de la juriul de specialitate, cât și de la telespectatori.

Cele zece coruri finaliste selectate de către membrii juriului pentru a participa la prima ediție a Galei Premiilor EXCELSIOR au fost: Corul „Angeli Junior”, Corul „Bravissimo”, Corul „Sfânta Elisabeta”,  Corul „Unison”, Corala „Fantasia”, Corul de Copii „Meloritm,” Corul „Orfeu”, Corala de fete „Ciprian Porumbescu”, Corul „Soli Deo Gloria” și Corul de Copii și Tineret „Symbol”. De la cei mai mici copii și până la adolescenți, cei peste 450 de participanți au adus bucurie din toate colțurile țării, s-au cunoscut și au transformat un simplu concurs într-o frumoasă și productivă întâlnire. Indiferent de rezultate, toți participanții au fost recompensați cu o experiența inegalabilă, transmisă în direct de postul național de televiziune.

Juriul finalei concursului Gala Premiilor EXCELSIOR a fost format din: maestrul Gheorghe Zamfir (Președintele Juriului) – muzician de renume internațional, doctor în muzică, compozitor și dirijor, prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Adrian Găzdaru – Director al Teatrului  EXCELSIOR și Ana Maria Târâlă – redactor muzical al TVR.

Evenimentul a fost prezentat de Iuliana Tudor și Liana Stanciu, iar organizatorii au oferit mai multe surprize participanților și telespectatorilor: un moment emoționat în deschiderea galei – Ave Maria de Franz Schubert, interpretat de maestrul Gheorghe Zamfir și Corului „Accoustic”, dirijat de Daniel Jinga, precum și două recitaluri ale artistelor Ruslana și Helena Paparizou, laureate ale edițiilor anterioare ale concursului Eurovision. Momentul final al Galei a fost unul spectaculos, laureații interpretând alături de Helena Paparizou piesa My Number One, care i-a adus artistei marele trofeu al Concursului Muzical Eurovision, în 2005.

Gala Premiilor EXCELSIOR are drept scop promovarea tinerelor talente și oferă ocazia unei întâlniri importante a profesioniștilor din întreaga țară, membri ai grupurilor corale școlare. Evenimentul urmărește să pună în valoare personalitatea artistică a corurilor și calitatea interpretării vocale a copiilor școlari și liceeni. Corul câștigător va beneficia de realizarea unui videoclip în parteneriat cu Televiziunea Română și de promovarea activității sale pe toate canalele mass-media.

Mai multe detalii despre acest eveniment sunt disponibile pe site-ul www.galapremiilorexcelsior.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508