Început de an 2018, cu înscrieri la atelierele ”Fabricii de Poveşti electroColibri ”

dec. 26th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 22 ianuarie – 18 martie 2018, Teatrul ”Colibri” din Craiova organizează o nouă serie de ateliere de creaţie. ”Fabrica de povești electroCOLIBRI” este un concept prin care se dorește realizarea unui complex de proiecte și acțiuni menite să ofere educație culturală, să contribuie la dezvoltarea creativității și apetenței publicului pentru această formă de teatru, dezvoltarea spiritului antreprenorial și utilizarea tuturor resurselor umane, logistice, de spațiu și a contextului în care Teatrul ”Colibri” își desfășoară activitatea. Preţul / atelier (întreaga perioadă) este 150 lei. Pentru fiecare atelier în parte există un număr limitat de locuri. Înscrieri se fac în intervalul 8 – 14 ianuarie 2018, doar prin formular on-line, link-urile pentru fiecare atelier în parte fiind disponibile din data de 8 ianuarie, de la ora 00:01, până în data de 14 ianuarie – ora 12:00 pe site-ul instituţiei. Atelierele se vor reuni pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri“, duminică, 18 martie, ora 13:00.

www.teatrulcolibri.ro şi pe paginile de facebook: AteliereleFabriciidePovestiElectroColibri / și TeatrulColibri.

Pentru completarea formularului on-line, persoanele interesate vor accesa link-ul dorit, vor scrie datele necesare şi vor apăsa pe butonul de trimitere, astfel se va înregistra înscrierea.

Perioada obligatorie de achitare a taxei pentru ateliere este 8 – 19 ianuarie 2018. Plata taxei se va efectua la sediul Teatrului Colibri, între orele 09:00 – 15:00 (de luni până vineri), prin ordin de plată sau prin transfer bancar în contul RO58TREZ29121G335000XXXX, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri, CUI 5001805.

Detalii: teatrulcolibri.ro/Fabrica-de-povesti-electrocolibri.html

***

Anul 1949 reprezintă anul naşterii Teatrului de păpuşi în Craiova, actualmente Teatrul pentru copii şi tineret Colibri. Prima etapă a existenţei artistice şi materiale a instituţiei se dezvoltă în colaborare cu Teatrul Naţional din Craiova, acesta găzduind şi participând la realizarea spectacolelor. În 1955, odată cu dobândirea unui sediu propriu, instituţia îşi câştigă independenţa şi faima prin realizarea unor spectacole memorabile.

În numeroasele turnee din străinătate trupa Teatrului Colibri a familiarizat spectatorii ţărilor respective cu lumea miturilor româneşti, a basmelor, legendelor şi baladelor, fiind răsplătită cu premii şi aplauze.

Etapa actuală este una de noi căutări ale unor alte mijloace artistice: păpuşarul dă expresie propriului trup, nerenunţând însă la păpuşă şi mască. În prezent repertoriul teatrului acoperă mai multe segmente de vârstă ale spectatorilor. Diferitele sisteme de mânuire se combină cu multe mijloace teatrale: jocuri de umbre, pantomimă, măşti, animaţie video.

Număr de vizualizări :1170


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro