spot_img

Prima femeie din România în fruntea unui Consiliu Județean, Daniela Cîmpean, este invitata unei noi ediții Round Table Sibiu

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la Teatrul Gong din Sibiu, invitata specială a celui de-al treilea eveniment al sezonului va fi Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și prima femeie care deține această funcție în România. Sub tutela sa se află circuitul muzeelor unice din Sibiu, Filarmonica de Stat din Sibiu, dar și demersurile făcute în promovarea tradițiilor locale precum și pregătirile pentru anul 2019 când Sibiul va deveni Regiune Gastronomică Europeană. Despre toate acestea și multe alte lucruri care definesc omul și profesionistul invitat, veți afla din dialogul purtat cu jurnalista Oana Ciucă Lázár, pe scena Teatrului Gong și în direct pe site-ul televiziunii culturale EnjoyTV.ro.

Intrarea va fi liberă, în baza invitației electronice solicitate la adresa round.table.sibiu@gmail.com

Daniela Cîmpean: „De ce am spus «da» acestei invitații din partea UCIMR? Pentru că în spatele oricărei funcții există un om. Imprimăm funcțiilor caracterul, valorile și energia omului din noi. Pe mulți lideri, funcția ajunge să îi transforme în roboți și să îi domine. Eu mi-am propus să fiu un lider care nu-și uită umanitatea. Round Table e un bun prilej de a vă împărtăși valorile și năzuințele care mă motivează și în calitate de președintă a Consiliului Județean Sibiu.”

La scurt timp după alegerea sa în fruntea Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a cerut opinia mai multor specialiști în lingvistică pentru stabilirea corectă a termenului „președinte/ președintă”. Verdictul a fost în favoarea termenului la feminin.

Evenimentul va cuprinde, și cu această ocazie, intermedii artistice live. Vor concerta trei interprete excepționale din Sibiu: Oana Bădescu – flaut, Ștefana Zaharia – vioară și Alina Stavar – violă. Programul ales va fi o surpriză din partea trio-ului invitat.

Inițiat în toamna anului 2015, „proiectul spectacolelor – conferință Round Table urmărește promovarea artiștilor români și a profesioniștilor ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.”  Valentina Sandu – Dediu, muzicolog și moderator Round Table București.

Evenimentele Round Table însumează până în prezent peste 30 de evenimente, cu zeci de mii de vizualizări pe internet, având invitați din diferite domenii precum actorie, arhitectură, muzică clasică, dans contemporan, medicină, literatură, printre care se numără personalități de primă mână ale societății românești.

Arhiva completă de pe canalul de YouTube al EnjoyTV România cuprinde ediții  speciale Round Table București, Sibiu, Brașov sau Târgu – Mureș. Printre invitații de până acum se numără personalități precum: Maia Morgenstern, Adrian Titieni, Dan C. Mihăilescu, Ioana Pârvulescu, Șerban Sturdza, Tiberiu Soare, Răzvan Mazilu, Gabriel Bebeșelea, Răzvan Suma, Nicu Mihoc, Horia Mihail și alți profesioniști pe care vă invităm să-i descoperiți prin ce au de spus pe durata celor 90 de minute ale fiecărei ediții.

Actrița Ofelia Popii a fost prima invitată a acestui sezon Round Table Sibiu, iar înregistrarea integrală a evenimentului din 27 septembrie poate fi urmărită pe YouTube. Invitatul lunii octombrie a fost Marian Timofti care a vorbit despre cultura vinului între tradiție și știință. Ediția din 27 octombrie este, de asemenea, disponibilă pe YouTube.  Pentru mai multe amănunte, publicul este invitat să urmărească pagina de Facebook Round Table România care va fi actualizată cu noutăți.

Round Table Sibiu este un eveniment inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, acțiune culturală co-finanțată de Consiliul Local Sibiu și  Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro, Teatrul Gong, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Tulipa Flower Shop Sibiu, Organizația Somelierilor din România, Asociația Pro Valores.

Un eveniment susținut de: Reflexovital Sibiu, Gossip Tree, Senator Wines.

Parteneri media: Radio România Cultural, Capital Cultural, Zile și Nopți, Ora de Sibiu, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu 100%, Urby App

Despre UCIMR

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ și, de asemenea, a acordat la rândul său finanțări pentru numeroase alte proiecte independente.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508