spot_img

ICR salută inițiativa adoptării unei Strategii a Francofoniei pentru egalitatea dintre femei și bărbați

Conferința femeilor francofone se desfășoară la București, timp de două zile, pe 1 și 2 noiembrie 2017, sub titulatura „Creație, inovație, antreprenoriat, creștere economică și dezvoltare: femeile se afirmă!“.Prima zi a Conferinței Femeilor Francofone s-a încheiat, miercuri, 1 noiembrie,  la Teatrul Național București (TNB),  cu un eveniment  organizat de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale.  În foaierul TNB, participanții au avut ocazia să admire o expoziție de design vestimentar românesc. De asemenea, a fost reprezentat de un fragment din recentul spectacol în regia lui Ion Caramitru — „Magic Național“. Printre spectatori, s-au numărat secretarul general  al Organisației Internationale a Francofoniei(OIF), E.S. doamna Michaelle Jean,  președintele statului Mauritius, E. S. doamna Ameenah Gurib-Fakim, ambasadori, miniștri și alți demnitari, lideri de organizații active în domeniul de afaceri și în promovarea egalității de gen, femei de afaceri din peste 30 de state. Reuniunea s-a bucurat și de participarea unui laureate a Premiului Nobel pentru Pace,  doamna Ouided Bouchamaoui, președintele Uniunii Tunisiene a Industriei, Comerțului și Artizanatului.

E.S. doamna Michaelle Jean, secretarul general al Francofoniei, a fost întâmpinată la evenimentul de la Teatrul Național București, de doamna Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, alături de  reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Națioanle și Ministerului Afacerilor Externe. Cu această ocazie, președintele ICR a oferit un cadou doamnei Michaelle Jean, în semn de apreciere pentru deschiderea avută de secretarul general OIF pentru dezvoltarea relațiilor culturale în zona francofoniei.

De asemenea, Institutul Cultural Român a găzduit  timp de trei zile (31 octombrie,  1 și 2 noiembrie 2017). Festivalul Filmului Francofon. Președintele ICR, doamna Liliana Țuroiu, alături de vicepreședinții instituției, domnul Bela Dan Krizbai și domnul Mirel Taloș, i-a întâmpinat, marți seara, pe oaspeții din România și din celelalte state membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei care au participat la deschiderea festivalului.  La eveniment au fost prezenți domnul Sergiu Nistor, consilier prezidențial, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, președintele Institutului Cultural Francez la București și reprezentanți OIF din statele membre. În deschiderea festivalului au luat cuvântul secretarul general OIF, doamna Michaëlle Jean, și directorul OIF pentru Europa Centrală și Orientală, doamna Rennie Yotova. „Salutăm inițiativa adoptării unei Strategii a Francofoniei pentru egalitatea dintre femei și bărbați, în contextul unei noi realități socio-culturale  care presupune o implicare activă a femeilor în consolidarea relațiilor instituționale bilaterale. Totodată, îmi exprim convingerea în dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre Institutul Cultural Român și Organizația Internațională a Francofoniei, în contextul principiului diversității și dezvoltării culturale promovate de OIF“, declară doamna Liliana Țuroiu, președintele ICR.

„Institutul Cultural își reafirmă dorința de a contribui la crearea condiţiilor pentru consolidarea relațiilor culturale în spațiul francofon, zonă din care ne bucurăm că și România face parte. În acest context,  îmi exprim încă o dată bucuria că  Institutul Cultural Român a fost ales să fie gazdă, în aceste zile,  pentru Festivalul de Film Francofon organizat cu ocazia Conferinței Internațională a Femeilor Francofone“,  subliniază doamna Liliana Țuroiu, președintele ICR.

Conferința  Femeilor Francofone reunește, pe 1 și 2 noiembrie, oficialialități din 48 de state francofone pentru a discuta teme legate de drepturile femeilor și accesul la piața muncii, contribuția acestora la inovație și antreprenoriat și, respectiv, leadershipul femeilor în structurile de guvernanță economic. Conferința oferă femeilor antreprenor și reprezentantelor societății civile angajate în activitatea economică, culturală și socială un cadru pentru schimbul de informații și bune practici în domenii esențiale pentru asigurarea creșterii economice și a dezvoltării sustenabile. Reuniunea are ca obiectiv constituirea, în premieră, a unei rețele francofone a femeilor antreprenor.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508