Editura Meteor Press, la Gaudeamus 2017

nov. 20th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus îşi va deschide porţile miercuri, 22 noiembrie 2017 şi se va derula pe o perioadă de cinci zile, până duminică, 26 noiembrie. Editura Meteor Press vă invită la evenimentele care vor avea loc în această perioadă la standul propriu din pavilionul central de la Romexpo, nivelul 0.

Programul lansărilor:

  • Joi, 23 noiembrie 2017 –  Ora 18.00 – la standul Meteor Press:

Lansare de carte:

Volumul „Cinci zile care au zguduit lumea”, de Nicholas Best, în traducerea lui Eugen Damian, aduce în atenţia cititorului o serie de întâmplări variate, petrecute la sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai 1945, când Mussolini şi amanta lui sunt executaţi de partizanii italieni, Hitler se căsătoreşte cu Eva Braun, apoi cuplul se sinucide şi războiul cel mai monstruos din istoria omenirii se apropie de sfârşit.

Invitaţi:

General (rz) Constantin Degeratu, fost Consilier Prezindenţial pentru Securitate

Naţională, fost Şef al Statului Major General al Armatei Romane;

Petre Mihai Băcanu, Director executiv al ziarului România Liberă;

Ovidiu Şimonca, jurnalist, Redactor-şef adjunct al Observatorului cultural;

Bedros Horasangian, analist politic.

  • Vineri, 24 noiembrie 2017 –  Ora 17.00 – la standul Meteor Press:

Lansare de carte:

Hruşciov – omul şi epoca sa„, de William Taubman, în traducerea lui Dan Criste, este o poveste excepţională, unde cititorul devine musafir la reşedinţa de vacanţă a lui Hruşciov sau martor nevăzut la şedinţele Biroului Politic. Lista personajelor secundare este impresionantă, incluzându-i, dintre americani, pe preşedinţii Eisenhower, Kennedy şi Johnson. Dintre numele cu rezonanţă internaţională îşi fac apariţia Konrad Adenauer, Mao Tzedun, Ciu En-lai, Iosip Broz Tito, Fidel Castro, Charles de Gaulle şi alţii.

Invitaţi:

Adrian Cioroianu, Ambasador UNESCO;

Cornel Nistorescu, Director al ziarului Cotidianul;

Dorin Matei, Redactor-şef la Magazin istoric;

Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;

Bedros Horasangian, analist politic;

  • Vineri, 24 noiembrie 2016 – Ora 18.00 – la standul Meteor Press:

Lansare de carte:

Volumul „Serviciile secrete„, scris de John Hughes-Wilson, în traducerea lui Eugen Damian, îşi propune să scoată la iveală greşelile şi gafele comise de serviciile de informaţii, multiplele minciuni şi muşamalizări în scopul înşelării inamicului, oferindu-i cititorului o imagine cuprinzătoare a acestui subiect vast, de la spionii biblici la sateliţii moderni şi la războiul cibernetic.

Invitaţi:

– Cristian Troncotă, istoric, profesor univ. la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu;

Adrian Cioroianu, Ambasador UNESCO;

Dorin Matei, Redactor-şef la revista Magazin istoric;

Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;

Bedros Horasangian, analist politic.

Oferte şi reduceri cuprinse între 30 şi 80 la suta pentru cărţile Meteor Press!

Parteneri media:

Historia, Magazin istoric, Observator cultural, ziare.com, filme-carti.ro, TVR, TVH, liternet.ro, cititorul.net, 4arte.ro, PrWave, Agentia de Carte.

Număr de vizualizări :588


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro