spot_img

Artistul japonez Hirotoshi Ito prezintă expoziția ”Pleasures of Paradox. The Fine Stone”, la Galeria Galateca

În perioada 10-14 octombrie 2017, ca parte integrantă a aniversării de 10 ani a celui mai mare showroom de piatră naturală din România, PIATRAONLINE, la Galeria de artă Galateca va avea loc expoziția ”Pleasures of Paradox. The Fine Stone”, semnată de artistul japonez Hirotoshi Ito. Expoziţia cuprinde 15 lucrări din piatră care sfidează concepțiile tradiţionale despre acest material, iar accesul publicului la expoziție este gratuit.

„Anul acesta sărbătorim 10 ani pe piața materialelor de construcție și design, iar expoziţia Pleasures of Paradox. The Fine Stone este cea mai potrivită modalitate pentru a marca acest eveniment. Pentru noi, la fel ca pentru Hirotoshi Ito, piatra naturală este un adevărat generator de inspiraţie. De aceea, viziunea sa artistică ne-a inspirat să organizăm acest eveniment, pentru a prezenta sculpturile sale originale și publicului din România”, a declarat Mariana Brădescu-Constantinescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

O caracteristică proeminentă a lucrărilor lui Hirotoshi Ito este încercarea lui de a crea iluzia că piatra este mai mult decât un simplu material. Deși majoritatea dintre noi consideră piatra un material dur și rece, aceasta este pentru Hirotoshi Ito pânza perfectă, având un potenţial foarte mare de a crea adevărate poveşti, pline de umor şi caldură.

Potrivit artistului, “respectarea și utilizarea caracteristicilor naturale ale materialului original este un aspect foarte vechi și important al culturii japoneze, în special în concepţia creativă cunoscută sub numele de Mitate, care implică replasarea unei semnificații într-un context nou”.

„Despre piatră putem spune multe cuvinte de laudă, însă la o primă vedere parcă nu ne vine să admitem că este flexibilă, caldă sau că ne inspiră în vreun fel. V-ați imaginat vreodată un pulover sculptat în piatră? Sau poate un zâmbet ieșind triumfător din roca ‘rece’? Hirotoshi Ito ne provoacă să vedem dincolo de aparențe, descoperind astfel noi fețe ale pietrei”, a declarant Ioana Ciocan, vicepreşedinte Uniunea Artiştilor Plastici din România şi curator al expoziţiei.

Hirotoshi Ito provine dintr-o familie cu o tradiţie de peste 100 de ani în prelucrarea pietrei şi a absolvit Universitatea de Artă din Tokyo în anul 1982. În general, artistul lucrează cu materiale precum marmura sau granitul, modificând suprafața naturală a pietrei în forme sculpturale unice. Toate lucrările sale fac referire la imagini, obiecte sau experiențe obișnuite, din viața de zi cu zi.

Expoziţia poate fi vizitată la Galeria Galateca în perioada 10-14 octombrie  2017 şi este cu intrare liberă.

Detalii eveniment: Expozitie Ito – PIATRAONLINE

Despre PIATRAONLINE

Primul magazin online din România dedicat exclusiv pietrei naturale pentru amenajări interioare și exterioare. Compania ROCK STAR CONSTRUCT, sub care operează brandul PIATRAONLINE, are o istorie de 10 ani pe piața românească și este în topul furnizorilor de piatră naturală din țară.

În ultimii ani, PIATRAONLINE a cunoscut o creștere spectaculoasă — de la dezvoltarea colaborărilor cu cariere de piatră aflate în străinătate (piatră naturală disponibilă în magazinul online și în showroom provine din cele mai bune cariere din lume, precum Spania, Grecia, India, Turcia, Egipt , Brazilia ), la deschiderea celui mai mare showroom de piatră naturală din România (peste 1000 de metri pătrați și 100 de spații-concept care pun în valoare frumusețea pietrei naturale).

În noiembrie 2016, PIATRAONLINE a câștigat locul I la categoria „Casă, Grădina și Unelte” în cadrul celei de a 11-a ediții anuale a Galei Premiilor eCommerce (GpeC).

Adresă showroom: Aleea Teişani nr 137A, Sector 1, Bucureşti.

Mai multe detalii aici: www.piatraonline.ro

Social Media: www.facebook.com/PIATRAONLINE

Video prezentare showroom: youtu.be/GBcpneNho0Q

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508