Vernisaj Arantxa Etcheverria

sept. 11th, 2017 | By | Category: Postcard

Vineri, 15 septembrie 2017, orele 19.00 – 21.30, Victoria Art Center vă invită la vernisajul expoziției ”Interioare” –  Arantxa Etcheverria.

„Interioare”

„… în timp ce conceptele creează idoli, așa cum observă Grigorie de Nyssa, doar mirarea surprinde ceva. Ea reprezintă atât intrarea, cât și ieșirea din labirint. Cu alte cuvinte, trecerea de la o stare la alta. Iar orice schimbare de stare, spune Rene Guenon, este în același timp o ieșire și o intrare, dacă o considerăm de o parte sau de cealaltă: ieșire în raport cu starea precedentă, intrare în relație cu starea constantă. De aici, importanța simbolismului ușilor în arta medievală.

Esența nu este oare să treci peste praguri, nivele, stări diferite în care omul este dezbrăcat de fixațiile ideologice, acele „cadavre ale frumuseții” despre care vorbește Serghei Bulgakov?…” (Extract de „Tensiunile ratacirii” de Andre Desilets).

Număr de vizualizări :361


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro