spot_img

Teatrul EXCELSIOR îi așteaptă pe cei mici cu un weekend plin de povești

Teatrul EXCELSIOR îi așteaptă pe cei mici într-un weekend plin de povești! După vacanța de vară în care publicul spectator s-a bucurat, în fiecare weekend, în parcul Bazilescu din Capitală, de artiștii Teatrului EXCELSIOR, a venit timpul să deschidem o nouă stagiune cu spectacole dedicate celor mici. Astfel, în acest weekend revin pe scena Teatrului EXCELSIOR trei dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei: Degețica”, ”Vrăjitorul din Oz” și ”Bambi”.

Degețica

Vineri, 15 septembrie, de la ora 10:00, sunteți invitați în lumea Degețicăi! Născută dintr-o floare de nufăr, ea este purtată de vânt împreună cu prietenii ei Buburuza, Libelula şi Fluturel. Însă Degeţica se rătăceşte şi ajunge în ţara de sub pământ a Domnului Şobol şi a Mătuşii Şoarece, de unde este salvată de Rândunică.

Ţinutul copilăriei nu-şi pierde nicicând misterul, indiferent de vârstă. Trebuia să redescopere cineva povestea Degeţicăi şi s-o conjuge la timpul prezent. Din clasorul cu amintiri, regizorul Aurel Mitran a scos la lumina această istorioară. A şters-o puţin de pulberea timpului, a rescris-o şi a pus-o în scenă cu neastâmpăr, umor şi fantezie. Cum poate schimba lumea o făptură atât de mică, jucăuşă şi inocentă cum este Degeţica? Veți afla, odată ajunși la Teatrul EXCELSIOR!

Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.
Vrăjitorul din Oz

Sâmbătă, 16 septembrie, la ora 11:00, îndepărtatul tărâm de basm Oz va fi mai aproape ca niciodată. Povestea micuței Dorothy din Kansas care visează să stea într-un loc mai bun (undeva, dincolo de curcubeu), revine la Teatrul EXCELSIOR, în versiunea scenică plină de culoare semnată de regizorul Petre Bokor, pe o minunată muzică ce îndeamnă la visare și aventură.

Purtată de tornadă departe de casă împreună cu cățelușul ei, Toto, Dorothy își va face câțiva tovarăși de drum cu totul speciali, alături de care va trece prin nenumărate peripeții. Însă pe scenă, totul se rezolvă neașteptat de repede pentru că timpul în teatru are ceva magic, astfel că ceea ce părea de nedepășit devine, la final, o întâmplare cu muzică, așa cum este subintitulat spectacolul de la Teatrul EXCELSIOR.

Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

Bambi

Duminică, 17 septembrie, tot de la ora 11:00, aventurile lui Bambi sunt repovestite la Teatrul Excelsior într-un spectacol viu și concentrat, în care forța imaginației și creativitatea devin elementele-cheie care animă lumea fantastică și plină de neprevăzut a pădurii.

Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare, iar tatăl lui e cel mai important cerb din pădure. Are numeroase rude și prieteni de toate speciile. Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut, și anume că trebuie să fie tot timpul în mișcare pentru a se ține departe de pericol. Efortul e mare, dar puiul de cerb are stofă de învingător. Dar este el oare pregătit să devină un prinț adevărat? Teatrul EXCELSIOR vă așteaptă la un spectacol care păstrează esența poveștii lui Felix Salten, îmbogățind-o cu noi sensuri, dar și cu candoare și umor, grație muzicii compuse de Ioan Gyuri Pascu.

Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani.

Așadar, weekendul acesta Teatrul EXCELSIOR dă startul noii stagiuni dedicate celor mici, cu trei dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul său, iar în lunile care urmează vă așteaptă cu multe alte spectacole și surprize!

Detalii puteți afla de pe website-ul Teatrului EXCELSIOR: http://www.teatrul-excelsior.ro/ secțiunea Calendar.


Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508