spot_img

Ethan Hawke, John C. Reilly, Joaquin Phoenix, invitați speciali la ”American Independent Film Festival” în București

Între 15 și 21 septembrie 2017, prima ediţie a American Independent Film Festival aduce la București o selecție a celor mai recente producții independente made in USA. Regizorul Barry Jenkins, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017,  va deschide festivalul printr-un dialog cu publicul în direct prin Skype la finalul proiecţiei filmului „Moonlight”. Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul filmedefestival.ro iar biletele pot fi achiziţionate în reţeaua Eventim.

„Trebuie să încerci mereu să crești ca artist, să accepți provocări și să găsești oameni noi care să te inspire și oameni minunați cu care să poți lucra. Am fost foarte norocos că am început să joc în primul meu film alături de Sean Penn și Brian de Palma. Sean a fost mentorul meu la început și mi-a spus: „acum că ai făcut asta, va trebui să încerci să faci lucrurile măcar la fel dacă nu mai bine decât le-ai făcut deja, pentru că ultimul rol te definește întotdeauna” spune John C. Reilly într-un interviu acordat Festivalului, care poate fi citit integral pe siteul American Independent Film Festival. În onoarea actorului, pe 16 septembrie, vor fi proiectate filmele „The Little Hours” și „Hard Eight”. În funcție de ora la care se vor încheia filmările din această zi, pentru producţia internaţională „The Sisters Brothers”, John C. Reilly va ajunge la Festival pentru a saluta publicul. Tot sâmbătă, actorul Joaquin Phoenix va participa la proiecţia filmului „Her”.

Tot pentru producţia internaţională „The Sisters Brothers” se află în România și designerului de costume Milena Canonero, câștigătoare a 4 premii Oscar pentru costumele din „Barry Lyndon” (1975), „Chariots of Fire” (1981), „Marie Antoinette” (2006) și „The Grand Budapest Hotel” (2014). Cu această ocazia, „The Grand Budapest Hotel” va putea fi văzut sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 18.30, la Cinemateca Eforie în cadrul American Independent Film Festival.  Milena Canonero și-a început cariera colaborând cu regizorul Stanley Kubrick, portofoliul său fiind completat de colaborări cu regizori renumiți precum Alan Parker, Hugh Hudson, Francis F. Coppola, Roman Polanski sau Sofia Coppola. A realizat de asemenea costume pentru producții de operă pentru Scala din Milano, Opera din Viena sau Metropolitan Opera.

Secţiunea Focus Ethan Hawke îl aduce pe actorul american în faţa publicului la proiecţiile filmelor „Born to Be Blue” (19 septembrie, ora 21.00, Cinema PRO) şi „Boyhood” (20 septembrie, ora 19.15, Cinema PRO), cât şi în închiderea festivalului, când va susţine un Q&A la finalul proiecţiei „Before the Devil Knows You’re Dead” (21 septembrie, ora 19.00, Cinema PRO).

Programul complet al American Independent Film Festival la București poate fi consultat online pe filmedefestival.ro, iar biletele pot fi cumpărate pe eventim.ro și în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: Bulevardul I.C.Brătianu 6, incinta Cinema Pro și Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall). Prețul unui bilet este 15 RON.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB, susținut de Catena.

Cu sprijinul: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Camera de Comerț Americană în România – AmCham România, TAP AIR Portugal.

Mașina oficială: BMW.

Parteneri: Asociația OvidiuRo, CinemaPRO, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română (ANF), RoImage, InterCom Film, Odeon Cineplex, Voodoo Films, Pro Video, Transilvania Film, Eventim, Cărtureşti, Media Image Factory.

Văzut de: Radio Guerrilla.

Parteneri media: Agerpres, Ziare.com, Zile si Nopți, Sensotv.ro Cinemagia, Cinefan, IQads, Ziarul Metropolis, PRWave, A List Magazine, Urban.ro, Avantaje, Inoras.ro, umblat.ro, AARC.ro, Liternet, Filme-Carti.ro, Scena9, Revista Arte şi Meserii.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508