Ioana Diaconescu – Muzeograf de o zi

iul. 24th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 29 iulie 2017, Muzeul Național al Literaturii Române continuă seria ”Scriitori contemporani la muzeu”, inaugurată la începutul lunii mai, cu cea de-a 13-a întâlnire: Ioana Diaconescu – Muzeograf de o zi. Timp de 4 ore, în intervalul orar 13.00 – 17.00, Ioana Diaconescu devine muzeograful expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8.

”Programul își propune să atragă un număr cât mai mare de vizitatori, care săptămânal, timp de patru ore, intră într-un dialog cultural și literar cu scriitorii invitați, despre scrierile acestora, dar și despre scrierile autorilor prezenți în expoziția de bază a MNLR, participă la o lectură publică din opera scriitorilor invitați și citesc din manuscrisele dăruite muzeului de scriitorii lor preferați, deveniți gazdele acestui spațiu inedit.

IOANA DIACONESCU este poetă, traducătoare, cercetătoare de istorie recentă şi jurnalistă. A fost redactor la Uniunea Scriitorilor, realizator la Radio România Cultural al emisiunilor Poezie românească şi Curs întreg de poezie românească, consilier şi cercetător la Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Se implică, din anul 2000, în cercetarea și editarea unor studii și documente de istorie recentă (istoria comunismului din România). Dintre volumele publicate, amintim: Furăm trandafiri (Bucureşti,1967); Jumătate zeu (Bucureşti, 1970); Adagio  (Bucureşti, 1973); Taina (Cluj, 1976); Vârtejul şi lumea (Bucureşti, 1982), Corp în cădere (Bucureşti,1999); Arcadia (Bucureşti, 1999); Tratat de amintiri neverosimile (colecţia Poeţi români contemporani, ediţie antologică, Bucureşti, 2000); Nusakan (Iaşi, 2013); Vertigo (București,1914); Țesuturi (Iași, 2017). A tradus din operele lui Jovan Strezovski, Raul Gomez Garcia, Ana Kalandadze, Constantin Stoiciu, Stephane Mallarme.

Odată cu inaugurarea noii expoziții de bază a Muzeului Național al Literaturii Române (Nicolae Crețulescu nr. 8), ne propunem o deschidere cât mai mare față de publicul vizitator de toate vârstele, printr-o serie de evenimente prin care ne dorim repoziționarea unei instituții de importanță națională pe harta culturală, educațională, turistică a Bucureștiului, dar și a țării.”

Număr de vizualizări :490


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro