spot_img

Primele evenimente ale lunii iunie, la librăria Sophia

Librăria Sophia vă invită la primele evenimente ale lunii iunie.

joi, 8 iunie 2017, ora 18.00
la prezentarea volumului
„Calea inimii. Capete despre rugăciunea neîncetată”
de pr.dr. Tudor Ciocan,
preot misionar, Capela Spitalului Clinic de Ortopedie „Foişor”

Alături de autor vor fi:
pr.conf.univ.dr. Gheorghe Holbea,
Facultatea de Teologie Ortodoxa “Justinian Patriarhul” din Bucureşti,
preot slujitor Biserica Precupeţii Noi, Bucureşti
şi
jurnalistul Cristian Curte.

şi

luni, 12 iunie 2017, ora 18.00

la prezentarea volumului
„Sufletul copilului vostru. Răspunsuri la întrebări ale părinţilor”,
rod al unei colaborări dintre preoţi, psihologi şi pedagogi ortodocşi cu o vastă experienţă, care vă propun perspective noi asupra problemelor care îi frământă pe toţi părinţii.

Invitaţi:
prof. Maria-Cosmina Dragomir
prof. Roxana Batariuc

Maria – Cosmina Dragomir
* pedagog, prozator şi artist plastic – a absolvit în 2001 Universitatea de Artă Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia: tapiserie contexturi, clasa profesor Theodora Stendl.
* doctor în arte vizuale al Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti (2012), elaborând proiectul « Nonfigurativul, punct de plecare sau de sosire în arta modernă », ce studiază modul în care creativitatea copiilor se manifestă în artele plastice.
* profesor cu o bogată experienţă pedagogică: susţine de peste 10 ani un curs de arte vizuale pentru copiii preşcolari şi şcolari, organizat în numeroase grădiniţe şi şcoli din capitală.
* iniţiatoarea şi coordonatoarea mai multor concursuri de arte plastice destinate copiilor preşcolari, organizate anual la nivel naţional şi municipal, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti: Olimpiada Naţională de Arte Plastice pentru preşcolari, Expoziţia Experiment de Arte textile pentru preşcolari, Concursul de modelaj şi ceramică « Artele focului ».
* antrenoarea echipei de copii selecţionaţi pentru a participa la concursuri internaţionale de desen şi pictură, distinşi cu premii importante.

În 2007 a publicat un album de artă al copiilor: « Oraşul Înfiat – Oraşul Înviat, un portret de cetate văzut de copii »
În 2014 a publicat manualul „Arte vizuale şi abilităţi practice – ghidul didactic de predare integrată a artelor plastice şi a lucrului manual în grădiniţe şi şcoală primară”.
În 2016 albumul “Cine ţine cu poeţii şi cu desenul greşit”, dedicată profesoarei ei din facultate, Theodora Stendl.

Ca artist plastic, a avut şi o serie de expoziţii personale:
2001 – Expoziţia lucrărilor de licenţă, Galeria Căminul Artei.
2002 – Expoziţia de arte vizuale a artiştilor români şi străini, Three Fish Gallery, Portland, Maine (USA).
2003 – Expoziţia artiştilor profesionişti organizată la Opera Română de Asociaţia de Tineret ARSIS.
2007 – Colaborare cu Institutul Cultural Român pentru realizarea expoziţiei artiştilor din ţările membre U.E., în cadrul evenimentului cultural Europalia, Bruxelles.
2008 – Expo- Eastern European Artists la galeriile Language Exchange, Portland, Maine ( U.S.A.).
2013 – Expoziţia ”Kara Eflak, de la Bucureşti şi până la Stanbul”, Hanul lui Manuc, Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia pentru Cultură şi Tradiţie Anton Pann.

Roxana Batariuc
* profesor de religie la Liceul economic „Constantin C. Kiriţescu” – absolventă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti

* împreună cu soţul ei Ioan Silviu Batariuc, profesor de religie la Liceul Tudor Vladimirescu – absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, cu master în pictură, la Academia de Artă – pictează icoane pe sticlă şi pe lemn, participând la toate târgurile tradiţionale din ţară.


*******

De asemenea, vă informăm faptul că în perioada
1 iunie – 6 iunie
librăria va avea următorul program:

1 iunie : 9.00 – 17.00
2 iunie: 9.00 – 20.00
3 iunie: 10.00 – 14.00
4 iunie: ÎNCHIS
5 iunie: 11.00 – 18.00

Din data de 6 iunie se revine la programul normal.

_______________________________
Comenzile primite pe site începând cu data de 31 mai 2017,
vor fi livrate începând de marţi, 6 iunie 2017.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508