spot_img

„Și caii se împușcă, nu-i așa?”, în cadrul Stagiunii de vară Teatru în TVR

Duminică, 18 iunie 2017, de la orele 20:30, la TVR (Calea Dorobanți, nr. 191, intrarea pe la Troiță), spectacolul de licență „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, dramatizare de Ștefana Samfira, după romanul cu același nume al  lui Horace McCoy, ajunge la Teatru în TVR – stagiunea de vară.

Spectacolul a fost premiat în Gala Absolvenților pentru cel mai bun spectacol, premiu acordat întregii distribuții, precum și șase premii pentru rolurile de cel mai bun actor/actriță, fie în rol principal, fie în rol secundar, actori ce se regăsesc și în distribuția acestui spectacol: Ștefan Mihai, Cosmina Olariu, Vlad Nicolici, Nicoleta Moscalenco, Iulia Dinu și Andrei Atabay.
Doi actori tineri și necunoscuți – Gloria si Robert, pe care viața i-a adus pe același drum din întâmplare … sau nu, se înscriu la un Maraton de Dans, din dorința de a atrage atenția asupra lor, a unor producători sau a unor regizori si din nevoia de a câștiga bani. Acțiunea se petrece in 1935, în plină criză economică – Marea Depresiune (după prăbușirea bursei de valori de pe Wall Street, a urmat cea mai lunga si cea mai profundă criză economică, care a continuat până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial). Concurenții trebuie să danseze săptămâni de-a rândul, și să participe la tot felul de “evenimente”- regizate , pentru a atrage publicul plătitor. Ei trec printr-un chin inimaginabil în încercarea lor de supraviețuire. Cei doi tineri – Robert si Gloria- se luptă să se adapteze, alături de ceilalți și să reușească, dar în timp ce Robert rezistă agățându-se de visul lui de a deveni regizor, Gloria se adâncește din ce în ce mai tare în depresia în care au aruncat-o toate încercările eșuate din viața ei. Totul este acompaniat de muzica live a band-ului Blue Night Shadow.

Durata: 2 ore și jumătate

Locație: Calea Dorobanților 191, Intrarea Dorobanți (Troiță)

Preț bilet: 25 de lei

Rezervări pe Pagina de Facebook Și caii se împușcă, nu-i așa?, pe pagina de Facebook Teatrul Arte dell’Anima, la telefon 0733 060 033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

Biletele se pot achiziționa de la casa de Bilete a TVR cu o oră înainte de începerea spectacolului.

DISTRIBUȚIE:


Gloria – COSMINA OLARIU

Robert –ȘTEFAN MIHAI

Rocky – EDUARD BURGHELEA

Rollo – RADU MATEUCĂ

Lt. Stedna – GABRIEL VATAVU

Velma – RALUCA IURAȘCU

Mary – BIANCA ANASTASIU

Vee – MIHNEA ȘTEFAN

Ruby – IULIA DINU

Mario – CĂTĂLIN NICOLAU

Dna. Layden – NICOLETA MOSCALENCO

James – NICOLAE DUMITRU

Dna. Higby & Jacky – CRINA LINȚĂ

Dna. Wicher & Alice – CARMEN GÂLCĂ

Fredy –THEODOR MARCU

Maxwell – NICOLAE DUMITRU

Kid – ANDREI ATABAY

Preotul – VLAD NICOLICI

Trupa „Blue Night Shadow” – Vlad Nicolici, Eduard Tudorache, Cristian Vasile
Light design: Mihai Mitrea

Spectacol Licență, anul III – Clasa Prof.univ.dr. Florin Zamfirescu

Coordonator proiect: Lect. Univ. dr. Ștefana Samfira

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508