spot_img

Start EUROPAfest 2017

Joi, 11 mai 2017, EUROPAfest îşi deschide larg porţile şi invită lumea bună să i se alăture într-un maraton de evenimente pline de culoare şi rafinament. Şi în acest an festivalul începe cu dublu Opening Concert – Bucureşti și Sibiu. Două categorii de spectatori, una iubitoare de jazz şi blues, cealaltă de clasic, se vor delecta la un concert deosebit. Indiferent de oraş, seara promite emoţii, trăiri intense şi experienţe autentice alături de artişti de prima ligă. Începând cu ora 19:00, scena Teatrului Odeon din Bucureşti va găzdui American Jazz Night.

EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasic sărbătoreşte 24 de ani de muzică bună sub sloganul “It’s all about live quality music !” prin zece evenimente majore. Festivalul a primit in 2015 titulatura EFFE – Europe’s Finest Festivals, iar de 12 ani se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Trupa TRIISM / SUA, laureată a Grand Prize Winner EUROPAfest 2016 este un trio de jazz din California de Nord, cu un stil distinct şi energic, care interpretează compoziţii originale inspirate din muzica folclorică balcanică, pop şi standarde de jazz. Saxofonistul Levi Saelua, basistul Alex Reiff şi toboşarul Jim Frink reuşesc la fiecare show să creeze o stare specială, pe care publicul o va păstra mult timp după încheierea concertului. Piesele lor iau naştere adesea din conversaţii despre politică, cultură, ştiinţă şi comedie. Americanii de la TRIISM au susţinut concerte în întreaga lume – SUA, Australia, Asia şi Europa.

În deschiderea concertului FAR FROM CAROLINA vor încanta audienţa cu Americana Music la cel mai înalt nivel. Duo-ul americano-britanic este format din Terry Lees, deţinător al premiului UK National Guitarist of the Year şi Mel Hayes, cântăreaţă şi chitaristă de renume internaţional. Duo-ul a evoluat în peste 1000 de festivaluri şi evenimente, atât în Marea Britanie, în Europa, cât şi în SUA. Far From Carolina va avea, de asemenea, turnee în Marea Britanie şi Europa în toamnă, pentru a-şi promova ultima lansare de CD, “Far From Carolina and Richlands.”

În inima ţării, publicul din Sibiu se va bucura la EUROPAfest – Opening Concert de un spectacol de excepţie. Pianista Rosalind Phang / Malaezia, Germania, laureata premiului I a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti 2016, va evolua pe scena Sălii Thalia alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Arthur Arnold | Olanda. Seara promite un concert simfonic caracterizat de emoţie, de sensibilitate şi de graţie, având în program lucrări de F. Chopin şi S. Rahmaninov.

jmEvents anunţă EUROPAfest 2017 ca o ediţie spumoasă, electrizantă şi rafinată, realizată cu dăruire şi profesionalism – 10 zile de evenimente diverse şi muzică bună. În perioada 11–20 mai Bucureştiul şi Sibiul sunt invadate de muzică bună, atât în spaţii formale, cât şi neconvenţionale. Publicul este invitat să urmărească şi să aplaude la scenă deschisă execuţiile live surprinzătoare, ale invitaţilor speciali din 42 de ţări în cadrul evenimentelor festivalului: Bucharest International Jazz Competition ( 13-20 mai ) – CinemaPRO, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti ( 14-19 mai ) – Inst. Italian, Caffe Festival Ibis ( 12-19 mai ) – Ibis Nord Caffe, Gala EUROPAfest ( 20 mai )Teatrul Odeon. Evenimentul se încheie cu un concert de excepţie avându-i ca protagonişti pe cei mai buni artişti din festival.

Agenda completă şi informaţii despre bilete se găsesc pe www.europafest.ro şi www.jazzfest.ro.

www.jmEvents.ro

Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508