spot_img

Editura Herald la Bookfest 2017

La ediţia cu numărul 12 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, la standul Editurii Herald (incinta complexului expoziţional Romexpo), iubitorii cărţii vor avea ocazia să participe la inedite lansări de carte, evenimente editoriale, sesiuni de autografe şi dezbateri pe diverse tematici, alături de autori, traducători şi specialişti în domeniu. Între 24 și 28 mai 2017, Editura Herald aduce în atenţia publicului cititor o serie de noutăţi editoriale ce acoperă o gamă largă de domenii şi interese, de la psihologie, parentaj şi psihoterapie de cuplu până la filosofie, ştiinţă, mindfulness şi şamanism.

Pe scurt, regăsiţi mai jos agenda completă a lansărilor.

Joi, 25.05

  • 17:30 – Raţiunea şi drumul de la autoritate la libertate

Lansarea cărţilor Leviatanul de Thomas Hobbes, Epoca raţiunii de Thomas Paine şi În apărarea drepturilor femeii de Mary Wollstonecraft (colecţia „Cogito”)

Invitaţi: Adrian Niţă, Alexandru Anghel, Ion Bogdan Lefter, Horia Barna

Moderator: Sorin Lucaci

  • 18:30 – Despre lumea interioară a traumei

Lansarea cărţii Lumea interioară a traumei de Donald Kalsched (colecţia „Jungiana”)

Invitaţi: Diana Vasile, Alexandra Mitroi, Maria Macarenco

Moderator: Gabriela Deniz

Vineri, 26.05

  • 17:30 – O călătorie iniţiatică în alchimie şi în istoria filosofiei hermetice

Lansarea cărţilor Piatra filosofală de Israel Regardie și Istoria filosofiei hermetice de Nicolas Lenglet Du Fresnoy (colecţia „Quinta Essentia”)

Invitaţi: Gabriel Doru Avram, Gelu Voican Voiculescu

Moderator: Sorin Lucaci

  • 18:30 – Darwin şi impactul teoriei evoluţioniste

Lansarea cărţii Originea speciilor de Charles Darwin (colecţia „Mathesis”)

Invitaţi: Octavian Popescu, Dumitru Murariu, Alexandru Anghel, Carol Luis Popa

Moderator: Sorin Lucaci

Sâmbătă, 27.05

  • 12:00 – Biografii şi autobiografii ale unor oameni celebri

Lansarea celor mai recente cărți din colecţia „Autobiografia”: O viaţă legendară – biografia lui Mahatma Gandhi; Capitole din autobiografia mea – autobiografia lui Mark Twain şi Memorii – autobiografia lui William Butler Yeats

Invitaţi: Anca Ionescu, Ion Bogdan Lefter, Horia Barna, Ioana Socolescu, Marina Roman

Moderator: Sorin Lucaci

  • 13:00 – Alan Watts: Nonconformistul înţelept

Lansarea titlurilor Cosmologia voioasă şi Pe calea mea de Alan Watts

Invitaţi: Mario Barangea, Ioana Socolescu, Anda Ciobanu, Ana Maria Ioniţă

Moderator: Sorin Lucaci

  • 14:00 – Psihopractica – despre cum să-ţi redobândeşti încrederea în sine

Lansarea titlurilor: Fenomenul Bullying de Signe Whitson, Trauma: 8 strategii de vindecare de Babette Rothschild şi Stresul: 8 strategii de gestionare de Elisabeth Anne Scott (colecţia „Psihopractica”)

Invitaţi: Alexandra Mitroi, Lavinia Tânculescu, Gabriela Marc Enciu, Marina Ionescu, Ioana Agachi

Moderator: Sorin Lucaci

  • 15:00 – René Guénon şi împlinirea iniţiatică

Lansarea cărții Scrieri pentru Regnabit de René Guénon (colecţia „Philosophia Perennis”)

Invitaţi: Teodoru Ghiondea, Gelu Voican Voiculescu, Vasile Zecheru, Vlad Sauciuc

Moderator: Sorin Lucaci

  • 17:00 – Cum înţelegem iubirea autentică

  • Lansarea titlurilor: Acţionează cu dragoste de Russ Harris şi Cum să ne simţim bine împreună de David Burns (colecţia „Pas în doi”)

  • Invitaţi: Sebastian Alin Godeanu, Denisa Cristina Godeanu, Ioana Socolescu, Irina Calomir

Duminică, 28.05

  • 12:00 – Parentajul conştient. Funcţionează sau nu?
  • Lansarea cărților Alethei Solter: Jocul ataşamentului, Bebeluşul meu înţelege tot, O viaţă fără droguri (colecţia „Parentaj”)
  • Invitaţi: Delia Dascălu, Iulia Feordeanu, Oana Moşoiu, Sabina Strugariu

  • Moderator: Sorin Lucaci

  • 13:00 – Patriile alternative ale lui Vasile Andru

Eveniment editorial dedicat lui Vasile Andru. Prezentarea titlurilor: Terapia destinului, Istorie şi taină la Muntele Athos, Peregrin în centrul lumii, India văzută şi nevăzută, Isihasmul sau meşteşugul liniştirii

Invitaţi: Mihail Gălăţanu, George Anca, Ardian Kycyku, pr. Ioan Buga

Moderator: Silvia Andru

  • 14:00 – Cum ne regăsim echilibrul interior

Lansarea cărţii Cum gătim realitatea. Reţetar de spiritualitate pentru oameni sceptici de Daniela Andreescu

Invitaţi: Daniela Andreescu, Claudia Jimeno, Cristina Toma

Moderator: Sorin Lucaci

  • 15:00 – Înțelepciune sufită şi trăire mistică
  • Lansarea cărților: Caravana vieţii de Omar Khayyam, Misticii islamului de Reynold Nicholson si Peripeţiile lui Nastratin Hogea (colecţia „Înţelepciunea inimii”)

  • Invitaţi: Iustina Cojocaru, Teodoru Ghiondea, Mihai Cernătescu
  • Moderator: Sorin Lucaci

  • 16:00 – Incursiune în lumea fascinantă a şamanismului
  • Lansarea cărților Învăţăturile şamanilor Peyotl de James Endredy și Marea Viziune – Povestea lui Black Elk de John Neihardt (colecţia „Şamanism”)

  • Invitaţi: Lavinia Bârlogeanu, Octavian Buda, Mario Barangea, Anda Ciobanu
  • Moderator: Sorin Lucaci

Eveniment Facebook

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508