spot_img

Atelier smARTkid de lectură ”Tătănuș Pipăruș, câinele fantomă”

Sâmbătă, 20 mai 2017, ora 11.30, în Mansadra Copiilor de la Cărtureşti Verona, copiii cu vârste între 6 şi 10 ani sunt asteptați la atelierul smARTkid de lectură. Atelierul de lectură îmbină teoria cu practica și jocul, de aceea copiii vor citi, se vor amuza și vor confecționa obiecte simpatice, inspirate de lectura cărții „Tătănuș Pipăruș, câinele fantomă”, de Claire Barker.

Cel mai tânăr dintre spiritele care bântuie Starcros Hall, Tătănuş Pipăruş este un prieten adevărat care îşi slujeşte cu iubire şi devotament stăpâna, chiar şi din postura de fantomă. Dragostea lui pentru familia Pipăruş este atât de puternică, încât nimic nu-i poate sta în cale!

Sunt foarte, foarte fericită că şi în România, copiii se bucură să-l cunoască pe Tătănuş şi pe prietenii săi. Inspiraţia pentru carte a fost bătrânul meu câine, Finn. Uneori era neastâmpărat, chiar obraznic, dar l-am iubit foarte mult şi a fost un prieten extraordinar pentru copiii mei. Aşa am ajuns să mă întreb dacă o astfel de prietenie ar putea dura pentru totdeauna şi cum ar putea fi posibil acest lucru. Foarte curând ideea unui câine fantomă – una prietenoasă – a prins contur în imaginaţia mea. Trebuie să ştiţi că noi trăim într-o casă veche, că am avut dintotdeauna gâşte, hamsteri şi suntem adesea vizitaţi de iepuri. Toate aceste detalii din realitatea familiei mele au jucat un rol în povestea pe care am dezvoltat-o în carte.”, a povestit autoarea Claire Barker trainerului smARTkid, Livia Lucan-Arjoca.

Vino să faci cunoştinţă cu Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă care locuieşte la Starcros Hall, o reşedinţă veche de peste 900 de ani! La atelierul smARTkid Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă vom socializa, vom stimula abilităţile de comunicare şi creativitatea în exprimare, vom exersa cititul şi ne vom îndrăgosti de lectură!

Vom citi în stil ştafetă, vom desena, confecţiona şi ne vom imagina scenarii pe care le vom expune tuturor, pornind de la fragmente selectate din primele trei capitole ale cărții. Pentru că biscuiții sunt preferații personajului nostru, copiii care vor participa la atelier vor primi în mod gratuit și câte un pachet de biscuiți Cremita cu fructe de pădure, din partea sponsorului acestui atelier, Kandia Dulce”, explică Livia Lucan-Arjoca, trainer al Asociaţiei 7 ARTE, iniţiatorul programelor smARTkid.

Taxa pentru atelier este 35 de lei și include toate materialele folosite la atelier.

Cartea este disponibilă online: www.all.ro/carte/tatanu-piparu-cainele-fantoma.html, dar poate fi cumparată şi pe loc, din librăria Cărtureşti.

Atelierul este recomandat copiilor cu vârste între 6 şi 10 ani.

Înscrierile se fac la adresa: liviarosca@gmail.com şi sunt obligatorii pentru a ţine evidenţa participanţilor şi pentru a pregăti materialele necesare desfăşurării atelierului în condiţii optime. De asemenea, vă încurajăm să vă înscrieți pe pagina de Facebook a evenimentului, aici: www.facebook.com/events/1917584041805603/

Părinții care își înscriu copiii la atelier primesc pe email o fișă cu activitățile care vor avea loc pe durata sesiunii de curs. Primul înscris primește cadou din partea smARTkid, volumul  „Tătănuș Pipăruș, câinele fantomă”.

Despre proiectul smARTkid

Atelierele smARTkid sunt un proiect de educație experienţială al Asociației 7ARTE, infiintată în august, 2015, www.7arte.org.

Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociației 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfăşoară cu maximum 15 copii.

Proiectul smARTkid al Asociației 7 ARTE își propune să ofere copiilor și adolescenților libertatea de a experimenta și de a “greşi”, de a se expune și de a-și converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova și a descoperi pasiunea pentru cunoaștere utilizând metodele invăţării experiențiale.

Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoașterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educația formală, care promovează predarea de cunoștințe și memorarea informației transmise.

La atelierele smARTkid, copiii au avut șansa de a se întâlni cu scriitorii contemporani și oportunitatea de a obține autografe. Au fost invitați la ateliere scriitori precum Carmen Tiderle, Ciprian Măceasaru, Andra Rotaru, Grigore Şoitu, Claudia Lazăr și au fost prezentate cărţi ale autorilor români contemporani, pentru a promova lectura în rândul copiilor.

Atelierul smARTkid de lectură “Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă” are loc în Mansarda Copiilor din librăria Cărtureşti Verona, începe la ora 11.30 și costa 35 de lei.

Detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina de facebook smARTkid, aici:

www.facebook.com/events/1917584041805603/

Pentru detalii suplimentare despre proiectul smARTkid contactați liviarosca@gmail.com, sau să intrați pe pagina de Facebook a proiectului, aici: www.facebook.com/atelieresmartkid/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508