spot_img

Jazz, în deschiderea ”Mogoşoaia ClasicFest”- ediţia a VI-a

Duminică, 23 aprilie 2017, ora 12.00, ediţia a VI-a a ”Mogoşoaia ClasicFest”, eveniment găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, programează în deschidere o serie de evenimente inedite. Sub genericul “Classic meets jazz”, cel mai important pianist de jazz al momentului – Sorin Zlat, singurul muzician din afara SUA care a câştigat vreodată „The Great American Jazz Piano Competition”, împreună cu invitaţii săi, vă propune o inedită înveşmântare jazzistică a unor foarte cunoscute teme din muzica clasică. Recitalul în care Sorin Zlat îi va avea alături pe clarinetistul Sorin Zlat Sr. şi pe soprana Mihaela Alexa, va fi urmat de prezentarea albumului “Endurance”, care cuprinde mai multe compoziţii ale tânărului pianist. De asemenea sunteți invitați şi la vernisajul expoziţiei de fotografie “Instantanee sonore”, în care artistul fotograf Mihai Benea a selectat mai multe lucrări realizate între anii 2011 – 2016 cu ocazia Festivalurilor ICon Arts. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Sorin Zlat Jr. are în palmares 18 premii la concursuri internaționale. A obţinut: Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Jazz Sibiu, Marele Premiu la Festivalul de Jazz Târgu Mureş, Marele Premiu la Festivalul de Jazz Europafest, Marele Premiu şii premiul publicului la Festivalul de jazz de la Monaco, Premiul pentru cea mai buna trupă la Festivalul de Jazz de la Getxo – Spania, Marele Premiu la Festivalul de Jazz de la Montreux siMarele Premiu la Concursul international Jacksonville Jazz Piano Competition, S.U.A. – pentru prima dată acordat unui muzician din afara SUA. A susţinut turnee în: Elvetia, S.U.A, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franta, Italia, Anglia, Olanda. De-a lungul carierei a colaborat cu muzicieni de marcă: Jean Michelle Aublete și Clyde Conner – tobe, Lionel Vaudano-bass, Michael Parlett-saxofon, Tommy Clayden, Andy Davies-trompeta, Dennis Marks –contrabas. A fost desemnat de două ori muzicianulul anului de către Fundaţia Muzza şi aceeaşi dinstincţie a primit-o din partea Uniunii Compozitorilor din România. După succesul extraordinar din S.U.A. a lansat primul sau album „Endurance”, care conţine compoziţii şi standarde de jazz.

Sorin Zlat Sr. a absolvit în calitate de clarinetist Conservatorul de Muzică din Iaşi. Este un muzician cu o experienţă foarte mare având colaborări cu muzicieni de marcă, precum: Ion Baciu Jr., Corina Chiriac, Doina Moldovan, Alexandru Arsinel, Marcel Pavel, etc si multe colaborări cu artişti din străinătate (Luxemburg, Belgia, Olanda, Israel, Anglia, Japonia, Franţa, Germania, Danemarca). În anul 1979 a obţinut Marele Premiu şi Premiul pentru cel mai bun solist la Concursul de jazz de la SIBIU, alături de trupa „Transfer”, cu care a avut numeroase concerte în tara, dar şi pe scene din Europa, Asia şi America.

Mihaela Alexa, născută în Bacău, studiază muzica în cadrul Liceului de Arta „George Apostu” din oraşul natal, urmând cursuri de pian şi apoi de canto. In anul 2010 a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală, din cadrul Universităţii Naţioanale de Muzică Bucureşti, secţia canto, iar în anul 2013 a absolvit cursurile de Master în cadrul aceleiaşi facultăţi. În prezent este prim-solistă la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. De-a lungul timpului a obţinut numeroase premii importante la concursuri naţionale şi internaţionale, cum ar fi: Premiul II la Concursul International de Lied „Ada Burlui” (Iaşi), Premiul de Excelenţă la Concursul de Lied Românesc de la Brasov, Premiul Radio şi Premiul Publicului la Concursul de operetă „Ion Dacian” (Bucureşti), Premiul Special la Concursul de Interpretare „Paul Constantinescu” (Ploieşti), Premiul pentru Cel mai tânăr Interpret la Concursul International „Hariclea Darclee” de la Brăila. Pe lângă  muzica clasica, Mihaela a cochetat începand cu anul 2010 şi cu alte stiluri muzicale – jazz şi pop. A susţinut numeroase concerte în marile oraşe din ţară si de asemenea a cântat la Paris, Bruxelles, Tel Aviv şi Londra. În 2015 primeşte Premiul pentru debut la Gala Premiilor de Jazz din România.

Artistul fotograf Mihai Benea este recunoscut în egală măsură pentru fotografie documentară, cât şi pentru peisagistică, portret sau fotojurnalism. Mihai Benea a fost fotograf de presă din anul 2004 până în 2010, lucrând pentru trusturile Ringier Romania şi Adevărul Holding. Fotografiile sale au apărut în mai multe publicatii: Capital, Forbes, Unica, Bolero, OK, Adevărul, Libertatea, Click TV. În portofoliul său de portretist se regăsesc figuri celebre din business, gastronomie, medicină, cultură, media sau politică. Lansându-se ca freelancer începand cu anul 2011, colaborează cu o multitudine de instituţii, organizaţii, agenţii de publicitate şi companii private, dedicându-se, în acelasi timp, proiectelor fotografice personale.

Cu ocazia expoziţiei “Instantanee sonore”, Mihai Benea surprinde cu lucrări realizate în timpul desfăşurării Festivalurilor ICon Arts, cu ocazia unor concerte, spectacole sau repetiţii şi realizează astfel o simbioză între mai multe arte. După Palatul Mogoşoaia, expoziţia va fi dusă la Roma, pentru a fi prezentată publicului Festivalului ICon Arts Roma 2017, găzduit în luna august de Accademia di Romania.

O mare parte dintre protagoniştii fotografiilor au susţinut concerte în cadrul ediţiilor anterioare ale „Mogosoaia ClasicFest” şi ale Concursului “Drumul spre celebritate”. Printre aceştia se numără: David Malis, John Betsch, Răzvan Suma, Mircea Tiberian, Alexandru Anastasiu, Mircea Ardeleanu, Adrian Mantu, Emil Vişenescu, Ladislau Csendes, etc.

Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia (5 lei preţ întreg, 2 lei preţ redus), asigură şi accesul la concert şi la expoziţie.

Programul complet pe: mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, ExcesMusic şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, EstTV.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508